radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 154 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Prometna nesreča v Krškem
4. 3. nekaj pred 7. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Ribiški ulici v Krškem. Policisti PP Krško so opravili ogled in ugotovili, da je za trčenje odgovoren 29-letni voznik, ki je v križišču odvzel prednost 55-letnemu vozniku. Lažje poškodovanega 55-letnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Neprilagojena hitrost
O prometni nesreči na cesti med Radovico in Metliko smo bili obveščeni nekaj pred 21. uro. Policisti PP Metlika so ugotovili, da je 22-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v brežino. Povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine
Na parkirnem prostoru v Brestanici je med 1. 3. in 4. 3. nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 150 litrov goriva.

V noči na 5. 3. je na Dvoru nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Ob sprožitvi alarmne naprave je storilec pobegnil s kraja in v objekt ni vstopil. Povzročil je le premoženjsko škodo na vratih.

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo
4. 3. nekaj pred 7. uro so policisti na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW estonskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 24-letni državljan Estonije prevaža pet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Enega tujca je prevažal v prtljažniku vozila. Državljanu Estonije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rakovec, Kapele, Jesenice, Rigonce, Podvinje, Loče, Brežice) izsledili in prijeli 15 državljanov Pakistana, 13 državljanov Sirije, osem državljanov Egipta, pet državljanov Turčije, tri državljane Afganistana, dva državljana Šrilanke in državljana Nepala. Na območju PP Črnomelj (Zilje, Preloka) so prijeli pet državljanov Sirije in dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran