radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 313 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.

31 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Včeraj smo obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, dve z lažjimi in štiri prometne nesreče z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo včeraj obravnavali v Kavčah, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola padel mopedist.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega trda in miru smo ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta
V Podgorju pri Slovenj Gradcu smo obravnavali tatvino goriva. Storilec je iz rezervoarjev štirih delovnih strojev ukradel dobrih 700 litrov nafte.

V Tomažu nad Vojnikom je neznani storilec vlomil v počitniško hišico. Ukradel ni ničesar.

Do stanovanjske hiše v Košnici pri Celju so se včeraj, okoli poldneva, pripeljali štirje moški. Eden od njih, z zaščitno masko na obrazu, je prišel do vrat in starejši lastnici hiše dejal, da prihajajo iz telekomunikacijskega podjetja in da naj ga spusti na podstrešje, ker mora odpraviti napako pri delovanju televizije. Lastnica je takoj posumila, da gre za prevarante in jih je odgnala ter nas obvestila o dogajanju. Ob tej priložnosti znova opozarjamo vse občane, da naj neznancev, ki prihajajo do njih pod raznimi pretvezami, ne spuščajo v hiše oziroma stanovanja.

Moški s šilt kapo na glavi in zaščitno masko na obrazu je včeraj prišel tudi do starejše stanovalke na območju Kozjega in jo poskušal prepričati, da ga spusti v hišo. Stanovalka ga je takoj odgnala, nakar je sedel v osebno vozilo, kjer ga je čakal voznik in sta se odpeljala.

Na Zbelovem smo včeraj obravnavali tatvino osebnega vozila znamke Citroen Xsara Picasso, letnik 2003, rdeče barve. Storilec je vozilo, ki je bilo odklenjeno, odpeljal s parkirišča gostinskega lokala.

Okoli 23. ure smo bili obveščeni, da je prišlo na bencinskem servisu na Mariborski cesti v Celju do poskusa ropa. Neznanec, z zaščitno masko na obrazu, je vstopil v prostore bencinskega servisa in zagrozil prodajalcu ter zahteval denar, nato pa brez denarja zbežal iz prostora in se s kolesom odpeljal v smeri centra mesta. O dejanju in storilcu zbiramo obvestila.

Nedovoljen prehod državne meje
Na avtocestnem počivališču Lopata smo včeraj obravnavali ukrajinskega voznika osebnega vozila, ki je v vozilu prevažal štiri državljane Turčije, ki so zapustili azilni dom. Turški državljani so podali ponovno namero za mednarodno zaščito. Ukrajinskega voznika smo pridržali in ga bomo kazensko ovadili.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran