radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

denarSektor kriminalistične policije Policijske uprave Koper je na podlagi prijave stečajne upraviteljice gospodarske družbe iz obalnega območja, podane na ODT v Kopru, opravil preiskavo suma storitve kaznivega dejanja, storjenega na škodo upnikov navedene družbe. S preiskavo je bilo ugotovljeno, da je podan utemeljen sum, da je odgovorna oseba navedene gospodarske družbe izvršila kaznivo dejanje Oškodovanje upnikov po 3. v zvezi z 2. odstavkom 227. člena Kazenskega zakonika ter dve kaznivi dejanji Ponareditve ali uničenja poslovnih listin po 1. odstavku 235. člena Kazenskega zakonika.

Kriminalisti so s preiskavo ugotovili, da je odgovorna oseba gospodarske družbe v letu 2018, ko je družba postala insolventna, ravnala v nasprotju z določili 34. člena Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju, ki določa obveznost enakega obravnavanja upnikov. Odgovorna oseba insolventne družbe je namreč prenesla več kot 50.000 evrov denarnih sredstev iz družbinega transakcijskega računa na račune povezanih fizičnih in pravnih oseb ali jih dvignila v gotovini, namesto, da bi z njimi poplačala upnike po načelu enakega obravnavanja. S tem je upnikom povzročila veliko premoženjsko škodo.

Prav tako je bilo s preiskavo ugotovljeno, da je ista odgovorna oseba utemeljeno osumljena tudi storitve kaznivega dejanja Ponareditev ali uničenje poslovnih listin, saj je AJPES-u oddala letni poročili za leti 2019 in 2020, ki sta vsebovali lažne podatke v bilanci stanja in izkazu poslovnega izida te gospodarske družbe.

Za kaznivo dejanje Oškodovanje upnikov po 3. v zvezi z 2. odstavkom 227. člena Kazenskega zakonika, je predpisana kazen zapora od enega do osmih let. Za kaznivo dejanje Ponareditev ali uničenje poslovnih listin po 1. odstavku 235. člena Kazenskega zakonika pa je predpisana kazen zapora do dveh let.

Loris Čendak
višji policijski inšpektor
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran