radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 74 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 32:

  • pet s področja kriminalitete, od tega dva o tatvini;
  • devet s področja prometne varnosti, od tega štirje o prometni nesreči z materialno škodo;
  • dva s področja javnega reda in miru, od tega eden o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • pet o dogodkih, od tega eden o požaru in o nesreči na smučišču.

policija splosniTatvina:
Radovljiški policisti so včeraj okoli 9. ure obravnavali 29-letnega moškega, ki je v trgovini izvršil tatvino izdelkov. Podjetje je oškodoval za okoli 100 evrov. Policisti bodo o dejanju obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nadzor nad pešci
Gorenjski policisti so v mesecu februarju ugotovili 89 kršitev prometnih pravil, ki so jih storili pešci. Izdali so jim 28 plačilnih nalogov in izrekli 61 opozoril.

Preventiva: Policisti pešcem svetujemo, da naj uporabljajo površine namenjene njim, cesto naj prečkajo čez prehode za pešce in se pred tem prepričajo, da je cesta prosta oziroma, da se je voznik pred prehodom ustavil. Med hojo naj imajo telefon pospravljen v žepu, kar jim bo omogočilo, da bodo bolj pozorni na prometno dogajanje okoli sebe. Ob temnem delu dneva, dežju, slabši vidljivosti naj poskrbijo za vidnost.

Naš nasvet gre tudi voznikom vozil. Pozorni bodite na pešce in jim omogočite varno prečkanje ceste na prehodu za pešce.
Več o varnosti pešcev na spletni strani Policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/bodi-previden-nasveti-pescem-za-varnejso-udelezbo-v-prometu

Nasveti tudi voznikom za večjo pozornost nad pešci: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/vozniki-pazite-na-pesce

Gorenjski policisti so letos obravnavali 287 (294) prometnih nesreč. Ena (3) oseba je v prometni nesreči umrla, 6 (8) je bilo hudo telesno poškodovanih, 44 (59) pa lažje. Številke v oklepajih so za enako obdobje lani. Največ prometnih nesreč smo obravnavali ob petkih. Izstopa časovno obdobje med 5. in 15. uro. Bodite v prometu odgovorni in s tem bomo vsi skupaj pripomogli k zmanjšanju prometnih nesreč in večji varnosti na gorenjskih cestah. Srečno.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran