radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniObravnavani primer uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 6. marca, obravnavali sum kaznivega dejanja uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva (po prvem odstavku 247. členu KZ-1). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim na neugotovljen način pridobil podatke plačilne kartice za gorivo ene od gospodarskih družb in nato s ponarejeno plačilno kartico na bencinskem servisu na Goriškem opravil več plačil za gorivo. S tem si je storilec pridobil premoženjsko korist v skupni vrednosti 1.498 evrov. Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev navedenega kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Med sečnjo lesa v gozdu na Tolminskem se je poškodoval mlajši moški
Policisti PP Tolmin so v torek, 5. marca okoli poldneva, obravnavali nesrečo pri delu na eni od parcel na Tolminskem, kjer se je med sečnjo drevesnega hloda z motorno žago poškodoval mlajši moški; slednji je pri delu uporabljal zaščitno čelado. Na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin, kasneje so predvidoma huje poškodovanega moškega prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči in ga s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Tolminski policisti so glede na vse ugotovitve tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Ugriz psa v Goriških Brdih
Včeraj, 6. marca popoldne, so policisti PP Nova Gorica v naselju Vipolže (občina Brda) obravnavali ugriz psa. Ugotovljeno je bilo, da je pri eni od stanovanjskih hiš preskočil ograjo in v levo nogo ugriznil naključno mimoidočega moškega. O ugrizu psa je Policija obvestila tudi pristojno veterinarsko inšpekcijsko službo. Policisti bodo zoper lastnika psa uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali (več preventivnih nasvetov v zloženki PU Nova Gorica: https://www.policija.si/images/stories/Publikacije/PDF/Dolznosti_lastnikov_psov_in_drugih_hisnih_zivali.pdf).

V prometni nesreči I. kategorije izven Solkana udeleženo tovorno in osebno vozilo
Včeraj, 6. marca ob 6.36, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije blizu Dolge Njive, na glavni cesti Solkan – Plave in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (osebno in tuje tovorno vozilo). Policisti PP Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je 40–letni voznik tovornega vozila s priklopnim vozilom, državljan Poljske, vozil iz Solkana proti naselju Plave. Ko je pripeljal na ravni del vozišča pred levim preglednim ovinkom, je s tovornim vozilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je v isti smeri peljal tudi 33–letni voznik osebnega avtomobila, ki je začel tovorno vozilo prehitevati. Ko je bil voznik avtomobila vzporedno s priklopnim vozilom je 40-letni Poljak zapeljal na levo preko ločilne prekinjene črte in z levim delom priklopnega vozila oplazil desni del osebnega avtomobila. Po oplaženju je osebno vozilo odbilo v levo, kjer je z levim delom vozila oplazil kovinsko ograjo. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, nastala je materialna škoda. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (vožnja z vozilom po cesti, kršitev drugega odstavka 37. člena ZPrCP) je bila poljskemu vozniku izrečena globa oz. denarna kazen.

V prometni nesreči II. kategorije v Črničah huje poškodovan italijanski voznik motornega kolesa
Policisti PP Tolmin so v torek, 5. marca ob 14.15, obravnavali prometno nesrečo II. kategorije v naselju Most na Soči (pri bencinskem servisu) na Tolminskem in v kateri je bil lažje poškodovan starejši kolesar. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je kolesar peljal iz Bače pri Modreju proti Mostu na Soči. Do prometne nesreče je prišlo v križišču, kjer se je ustavila voznica osebnega avtomobila. Ko je speljala je z vozilom zadela kolesarka, ki je padel po vozišču. Po nudeni oskrbi na kraju so predvidoma lažje poškodovanega kolesarja reševalci NMP ZD Tolmin odpeljali na nadaljnji pregled v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Tolminski policisti so povzročiteljici prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Na Solkanskem polju vlomili v gradbeni zabojnik in kradli gradbeno orodje
Policisti PP Nova Gorica so v torek, 5. marca zjutraj, obravnavali vlom v gradbeni kontejner na območju Solkana, kjer je neznani storilec po izvršenem vlomu iz omenjenega zabojnika odvzel različno gradbeno orodje (veliko kotno brusilko, udarno kladivo, baterijske vrtalnike) in tako eno od gospodarskih družb oškodoval za približno 3.000 evrov. O kaznivem dejanju smo obvestili preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran