radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 565 klicev, od tega 192 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 72 nanašalo na kriminaliteto, 51 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 27 tatvin, 11 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu), nasilništvo in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 8 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in kozmetični izdelki. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bila odtujena toplotna črpalka in orodje. Materialna škoda znaša okoli 15000 evrov.

V Trbovljah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gospodarsko poslopje, od koder je bila odtujena kosilnica in voziček. Materialna škoda znaša okoli 1500 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v podjetje, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 3500 evrov.

Na območju Iga je bilo vlomljeno v gospodarsko poslopje, od koder so bili odtujeni traktorski priključki. Materialna škoda znaša okoli 5000 evrov.

V Trbovljah je bilo vlomljeno v objekt, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države:
Policisti so včeraj, okoli 15.30 na območju Logatca ustavili osebno vozilo, ki ga je vozil državljan Indije in ugotovili, da v njem prevaža 6 državljanov Turčije. Odvzeta mu je bila prostost, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran