radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 128 klicev.

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 4 tatvine, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 6 primerih.

Dopoldan je radar pri Senožečah izmeril hitrost vozilu 180 km/h. 63-letnemu vozniku so izdali plačilni nalog.

Na Pristaniški v Kopru je varnostnik na kraju zadržal 46-letnika, ki je iz trgovine ukradel več artiklov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 16.23 smo bili obveščeni o prometni nesreči v tunelu Kastelec. 37-letnemu vozniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.46 mg/l, zatem pa še hitri test za droge, ki je bil pozitiven. Strokovni pregled je odklonil. Ker nima vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je z vozilom zapeljal v desno, oplazil vogal niše in ob robniku vozišča vozil še 500 m, kjer se je ustavil. Na vozilu so bile nameščene registrske tablice, ki temu vozilu ne pripadajo. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Rakovem Škocjanu je nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice ukradel gotovino.

Ob 18.10 so na avtocesti, za predorom Kastelec, ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog. Hitri postopek bo uveden tudi za lastnico vozila, ki je dala avtomobil kršitelju v uporabo, čeprav je vedela, da nima vozniškega dovoljenja.

V Pobegih je nekdo vstopil v hišo. Pregledal je vse prostore in odnesel več kosov zlatnine.

Ob 1. uri so policisti na počivališču Ravne kontrolirali tovorno vozilo, ki ga je vozil 26-letnik. Odvzeli so registrske tablice zaradi poteka prometnega dovoljenja. Ugotovili so tudi nepravilno naložen tovor, voznik pa ni imel pri sebi listin (prometno in vozniško dovoljenje). Vozilo so izločili iz prometa in izdali plačilni nalog za kršitve.

Ob 4. uri zjutraj se je moški v portoroškem hotelu slekel in hodil nag po hotelu, zatem pa še uriniral po parkiranih vozilih pred hotelom. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 4.54 nas je poklical voznik in prijavil, da je na cesti od Ribnice proti Divači zaviral zaradi divjadi na cesti, ko mu je v zadnji del vozila trčil voznik osebnega avtomobila, zatem pa odpeljal naprej. Povedal je podatke o vozilu. Policisti so pričeli z iskanjem in pobeglega voznika izsledili na ŽP Kozina. 51-letniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,73 mg/l, odrejen mu je bil strokovni pregled. Ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Sledi ukrep po zbranih vseh obvestilih in zaključenih postopkih.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran