radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Stanje prometne varnosti na relaciji Vič - Dravograd - Radlje ob Dravi, se je v zadnjih mesecih zelo poslabšalo. Od oktobra do danes so na tem območju v prometnih nesrečah umrle štiri osebe. Skupno smo na tej relaciji v tem obdobju obravnavali 49 prometnih nesreč, od tega 39 na območju naše policijske uprave. Do treh smrtnih prometnih nesreč je prišlo zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču, enkrat pa zaradi nepravilnega prehitevanja voznika motornega kolesa.

nadzor prometa brezno 1

Tudi vzrok preostalih prometnih nesreč je bila vožnja po nasprotnem smernem vozišču v kombinaciji z neprilagojeno hitrostjo.

Da bi preprečili še hujše posledice, dnevno izvajamo na omenjeni relaciji več različnih aktivnosti za umiritev prometa. Eno od takšnih in sicer skupen poostren nadzor v sodelovanju z mariborskimi kolegi smo izvedli včeraj.

nadzor prometa brezno 2

V nadzoru, ki je potekal med 9. in 18. uro, smo na relaciji Vič - Dravograd - Radlje ob Dravi- Maribor, ugotovili 23 prekoračitev hitrosti v naselju in 41 prekoračitev hitrosti izven naselja, zaznali smo tudi 8 kršitev pešcev ter 13 različnih kršitev voznikov tovornih vozil.

S povečano prisotnostjo policistov na terenu in različnimi kontrolami prometa se bomo tudi v prihodnje trudili umiriti promet na tem odseku in prvenstveno spodbuditi zavedanje voznikov, da so oni tisti, ki lahko največ naredijo za lastno varnost in varnost ostalih udeležencev cestnega prometa.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran