radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo na številko policije 113 za komunikacijo v sili, v času od 5. ure 8. 3. 2024, do 5.ure 9. 3. 2024, prejeli 316 klicev, med katerimi je bilo 105 interventnih dogodkov, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali:

  • 16 kaznivih dejanj,
  • 20 prometnih nesreč I. kategorije, 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so bile 3 osebe telesno poškodovane,
  • 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 7 na javnem kraju in 3 v zasebnem prostoru,
  • dve pridržanji kršitelja javnega reda in miru po določbah ZP-1.

policija splosniJavni red in mir
Včeraj, okoli 16. ure, so policisti PP MB II intervenirali v zasebnem prostoru v Mariboru, kjer je kršitelj pod vplivom alkohola kršil javni red in mir. Kršitelj je, kljub ukazu policistov, da preneha s kršitvijo, s to nadaljeval, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje v prostorih policije. Po zaključenem postopku bo zoper njega izveden ustrezen ukrep.

Prav tako so policisti iste policijske postaje okoli 3. ure intervenirali v lokalu v Mariboru, kjer sta se kršitelja pod vplivom alkohola pretepala. Eden od kršiteljev je kljub ukazu policistov, da preneha s kršitvijo, s to nadaljeval, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Po zaključenem postopku bo zoper njega izveden ustrezen ukrep.

Kriminaliteta
Obveščeni smo bili o tem, da je včeraj zvečer v Mariboru do mladoletne osebe pristopilo več mlajših oseb. Osebo so večkrat udarili, potem pa mu odvzeli mobilni telefon, gotovino in nekaj drugih predmetov ter s kraja zbežali. Policisti kaznivo dejanje ropa še preiskujejo.

Policisti PP Lenart so v tem tednu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine, opravili hišno preiskavo pri osumljencu z območja Sv. Trojice. V hišni preiskavi so policisti zasegli različne predmete, za katere sumijo, da izvirajo iz kaznivih dejanj, prav tako pa so zasegli tudi neznana zdravila in rjavo-rumeno tekočino v stekleničkah, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo, oz. prepovedane snovi. Po opravljenih analizah in zaključeni preiskavi, bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba. V kolikor bi občani na fotografijah prepoznali svoje predmete, jih prosimo, da pokličejo na PP Lenart, oz. 113.

zasezeni predmeti sveta trojica 1

zasezeni predmeti sveta trojica 2

zasezeni predmeti sveta trojica 3

Boštjan Ropič
vodja izmene OKC PU Maribor
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran