radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 256 klicev, med temi 84 interventni oz. takšen, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 20 kaznivih dejanj,
  • 18 prometnih nesreč, od tega 17 prometnih nesreč I. kategorije in 1 prometno nesrečo II. kategorije,
  • 13 kršitev javnega reda in miru, od tega 7 v zasebnem prostoru in 6 na javnem kraju,
  • 1 samomor,
  • 2 nedovoljena prehoda državne meje.

Policisti PP Ormož so obravnavali 4 tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Obravnavani so bili trije državljani Irana in 1 državljan Afganistana. Dva tujca sta bila mladoletna. Vse osebe so po končanem postopku zaprosile za azil.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Maribor so na železniški postaji Maribor obravnavali 4 drž. Sirije (dve odrasli osebi in dva otroka), ki so predhodno v Sloveniji že dvakrat zaprosili za azil, nato pa so samovoljno zapustili Azilni dom ter so želeli odpotovati v Avstrijo. V postopku so ponovno podali vlogo za azil ter so bili ponovno odpeljan v Azilni dom Logatec.

Milenko Petrovič
Vodja izmene OKC PU Maribor
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran