radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 179 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 83:

  • 12 s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu in eden o nasilju v družini;
  • 26 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in sedem o prometni nesreči z materialno škodo;
  • 28 s področja javnega reda in miru, od tega 10 o kršitvi na javnem kraju in šest o kršitvi v zasebnem prostoru, policisti so pridržali dve osebi;
  • 12 o dogodkih, od tega dva o požaru in trije o povoženi divjadi.

policija splosniVlom:
Jeseniški policisti so bili danes nekaj čez 6. uro obveščeni o vlomu v gostinski objekt. Neznani storilec je nasilno vstopil v notranjost in si prilastil manjšo vsoto denarja. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nasilje v družini:
Tržiški policisti so v soboto okoli 22.30 obravnavali 42-letnega moškega, ki je bil nasilen do svoje partnerice. Policisti zbirajo obvestila in zoper njega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometni nesreči s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili v soboto nekaj čez 18. uro obveščeni o prometni nesreči na cestni relaciji Škofja Loka-Kranj. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 55-letni voznik z avtomobilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljal drugi voznik in z avtomobilom čelno trčil v njegov avtomobil. Vozil je pod vplivom alkohola (0,74 mg/l). Oba voznika sta bila telesno poškodovana. Na kraju jima je pomoč nudilo zdravstveno osebje in ju z reševalnim vozilom odpeljalo v zdravstveno ustanovo. Na kraju so bili tudi gasilci. Policisti za 55-letnega voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Škofjeloški policisti so bili v soboto okoli 7.30 obveščeni o prometni nesreči na cestni relaciji Sovodenj-Trebija. 47-letna voznica je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča s tovornim vozilom zapeljala izven vozišča in trčila v skalo. Tovorno vozilo se je po trku prevrnilo. Voznica se je lahko telesno poškodovala. Na kraju so bili tudi gasilci in zdravstveno osebje. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Škofjeloški policisti so bili v petek okoli 16.30 obveščeni o prometni nesreči na območju Hotavelj. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 20-letni voznik, zaradi neprilagojene hitrosti, na mokrem vozišču zapeljal s ceste in z avtomobilom obstal med drevesi nad potokom. V avtomobilu je imel tudi dva potnika. Na kraju so bili tudi gasilci. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

prometna nesreca hotavlje

Preventiva: Policisti voznikom svetujemo, da naj v neugodnih vremenskih razmerah (dež, megla, mokra ali spolzka cesta) prilagodijo hitrost vremenskim razmeram in stanju cest ter poskrbijo za zadostno varnostno razdaljo. Stikalo za luči naj preklopijo iz dnevnih v zasenčene (navadne) luči, da bodo na vozilu gorele tako spredaj kot zadaj. Osredotočenost voznika na vožnjo in vidnost vozla sta ključ do boljše prometne varnosti in zmanjšanju možnosti nastanka prometnih nesreč.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran