radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1058 klicev, 374 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 92 nanašalo na kriminaliteto, 124 na javni red in mir, ter 127 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, drzno tatvino, 20 tatvin, 10 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 49 prometnih nesreč z materialno škodo in 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 36 krat na javnem kraju in 15 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in druge predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v nenaseljeno hišo, od koder je neznani storilec odtujil več predmetov. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Litiji je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več stolov, mizo in več električnega ročnega orodja različnih znamk. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.

Na Litijski cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili več mesnih izdelkov. Podjetje je oškodovano za okoli 2.500 evrov.

Na Vrhniki so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili motor za čoln. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

Rop trgovine na območju Most
Včeraj, nekaj pred 20. uro smo bili obveščeni o ropu v eni izmed trgovin v območju Most v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih sta neznana storilca ob koncu delovnega časa vstopila v prodajalno in od uslužbenca zahtevala denar. Svoje zahteve sta podkrepila z orožjem (pištolama) v roki. Zaposlenega in še tri osebe, ki so se nahajali v trgovini, sta polegla na tla in jim zvezala roke, jim odtujila osebne predmete ter iz blagajne več bankovcev ter odšla s kraja. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Oba osumljenca sta bila višje postave, oblečena v črna oblačila, na glavi sta imela maski z izrezom za oči ter nosila rokavice. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Drzna tatvina
Policisti so bili včeraj obveščeni tudi o drzni tatvini, ki je bila izvršena 8. 3. 2024 za Bežigradom v Ljubljani. Neznana storilka je na domu zamotila starejšo oškodovanko s predstavitvijo medicinskih izdelkov in masažo z aparatom. V tem času je drug storilec iz stanovanja odtujili denar ter nakit in tako lastnico oškodoval za nekaj tisoč evrov. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 22. ure se je na Ljubljanski cesti v Horjulu zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, vozilo pa se je na nasipu prevrnilo v strugo manjšega potoka. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17. ure se je na Ljubljanski cesti v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri speljevanju vzvratno zaradi nepravilnega premika trčil v pešca. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj čez polnoči se je na lokalni cesti v naselju Srednji vrh zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je pri vožnji v smeri proti Polhovega Gradca zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo, vozilo pa je nato zdrselo v strugo potoka. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.90 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 19.30 se je na Šišenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 13.30 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran