radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski policisti smo uspešno preiskali več kaznivih dejanj ropov, ki smo jih obravnavali med novembrom in februarjem letos. Z intenzivno kriminalistično preiskavo in usmerjenimi aktivnostmi policistov ter z različnimi oblikami policijskega dela smo uspeli identificirati dva moška, ki ju utemeljeno sumimo, da sta izvršila pet ropov na območju Maribora.

Med novembrom lanskega leta in februarjem letos je bilo v Mariboru izvršenih več kaznivih dejanj ropov bencinskih servisov, pri čemer sta bila uporabljena nož in imitacija pištole. V okviru intenzivne kriminalistične preiskave smo uspeli identificirati osumljenca, oz. utemeljiti razloge za sum, da je najmanj petih kaznivih dejanj osumljen 21-letni državljan Srbije, ki je neprijavljen prebival na območju Maribora, prav tako pa je bil identificiran tudi sostorilec, sicer 21-letni državljan Slovenije, stanujoč v okolici Maribora, s katerim sta izvršila enega izmed ropov konec lanskega leta.

zasezena pistola maribor

Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru smo pri osumljencih opravili hišno preiskavo in pri tem zasegli oblačila ter druge predmete, za katere sumimo, da sta jih uporabljala pri izvrševanju navedenih kaznivih dejanj.

21-letni državljan Srbije, ki je bil za istovrstno kaznivo dejanje v tujini že obravnavan, je bil 6. marca 2024, s kazensko ovadbo priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor.

Za kaznivo dejanje ropa, ki ga storita dve ali več oseb, ki so se združile zato, da bi ropale, po 206. čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), je predpisana zaporna kazen od treh do petnajstih let, za temeljno obliko kaznivega dejanja po I. odst. 206. člena istega zakona pa zaporna kazen od enega do desetih let.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran