radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 110 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 36:

  • šest s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu (v enem primeru je ostalo pri poskusu);
  • 13 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in šest o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli dva avtomobila;
  • sedem s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • šest o dogodkih, od tega eden o dimniškem požaru, o nesreči na smučišču in o najdbi NUS.

policija splosniVlom in poskus vloma:
Jeseniški policisti so bili včeraj nekaj čez 12. uro obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Neznani storilec si je prilastil več kosov orodja. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjskogorski policisti so bili včeraj okoli 13. ure obveščeni o poskusu vloma v počitniško hišo. Storilec je želel nasilno vstopiti v notranjost hiše skozi vrata, vendar mu ni uspelo in je kraj zapustil. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 10.30 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 52-letni voznik z avtomobilom trčil v pešca, ki je prečkal cesto čez prehod za pešce. Odpeljal ga je v zdravstveno ustanovo. Pešec je bil hudo telesno poškodovan. Policisti za voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Hujša prometna prekrška:
Kranjski policisti so včeraj nekaj pred 11. uro obravnavali 38-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo, saj za podaljšanje le tega pri upravnem organu, ni predložil veljavnega zdravniškega spričevala. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjski policisti so včeraj okoli 14.30 obravnavali 56-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Vozil je tudi pod vplivom alkohola (1,02 mg/l). Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in drugih prometnih prekrškov policisti zanj vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

NUS:
Kranjskogorski policisti so bili včeraj okoli 9.30 obveščeni o najdbi neeksplodirane topovske granate iz druge svetovne vojne, češke izdelave. NUS je bilo najdeno na območju doline Vrat. Strokovno usposobljeni delavci Enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) so neeksplodirano sredstvo prevzeli. Policisti so kraj zavarovali in najdbo ustrezno dokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran