radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Vpolicija splosni preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 574 klicev, 189 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 58 nanašalo na kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 4 vlome (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 26 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Zagorju ob Savi je neznani storilec vlomil v klet in odtujil pnevmatike in stroj za brušenje parketa. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj pred 19.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Perkovi ulici v Kamniku v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil iz smeri Kamnika proti Duplici, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v vozilo, ki je stalo pri rdeči luči na semaforju. To vozilo je nato odbilo naprej še v eno stoječe vozilo. Vsi trije vozniki in sopotnica v enem izmed vozil so bili v nesreči lažje poškodovani. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16.30 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju desno odvzela prednost kolesarki. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7.30 se je na Ljubljanski cesti v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran