radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 96 klicev.

Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 6 primerih. Obravnavali so 6 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 9.50 so pri Ilirski Bistrici ustavili osebni avtomobil Peugeot 307, hrvaške registracije. 39-letni državljan Hrvaške je vozil 4 državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Voznik je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, državljani Turčije so izrazili namero o podaji prošenj za mednarodno zaščito.

Popoldan so v Ilirski Bistrici ustavili kombinirano vozilo, katerega voznik iz Ljubljane nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, za voznika bo podan obdolžilni predlog.

Danes dopoldan so v Kopru ustavili osebni avtomobil. Peljal ga je 16-letnik, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Obveščeni so bili straši mladoletnega voznika, sledi mu obdolžilni predlog. Sopotnici v vozilu so izdali plačilni nalog zaradi neuporabe varnostnega pasu.

Začenja se preventivna akcija za večjo uporabo varnostnih pasov. Varnostni pas varuje vas!
Med 11. in 24. marcem 2024 bo potekala nacionalna preventivna akcija, katere namen je ozaveščati o pomenu pripetosti med vožnjo. Uporaba varnostnega pasu zmanjša tveganje za smrtno prometno nesrečo kar za polovico. Skoraj za enak odstotek se z uporabo varnostnega pasu zmanjša tudi tveganje za hude poškodbe, tveganje za nastanek lažjih poškodb pa za skoraj četrtino - tako pri voznikih kot pri sopotnikih. V Agenciji za varnost prometa in Policiji ob tem opozarjamo, da nikakor ne smemo pozabiti na potnike na zadnjih sedežih, v večini so to seveda najmlajši.

Več: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/121223-naslednji-teden-poteka-preventivna-akcija-za-vecjo-uporabo-varnostnih-pasov-varnostni-pas-varuje-vas

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran