radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 201 klicev, med temi 93 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 19 kaznivih dejanj,
  • 15 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči II. kategorije,
  • 1 vozilo smo zasegli vozniku,
  • 9 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 v zasebnem prostoru.

policija splosniPrometna varnost
Na območju Vurberka smo obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0, 51 mg/l alkohola), vozilo mu je bilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog.

Na območju Slovenske Bistrice smo obravnavali prometno nesrečo II. kategorije. Voznik motornega kolesa je, ko se je skušal izogniti trku z voznico osebnega avtomobila, ki se je tedaj vključevala v promet, zapeljal na nasprotno smerno vozišče, tam pa trčil v drug osebni avtomobil. Pri tem se je lažje poškodoval. Voznici bo izdan plačilni nalog.

Dopoldne sta na območju Slovenske Bistrice trčila voznik osebnega avtomobila in kolesar, pri tem se je kolesar lažje poškodoval, odpeljan je bil v bolnišnico. Vozniku osebnega avtomobila je bil izdan plačilni nalog.

Kriminaliteta
Policisti PP Maribor II obravnavajo drzno tatvino na Taboru v Mariboru - včeraj popoldne je v prostore kozmetičnega salona vstopil moški, odtujil je gotovino in torbico stranke ter zbežal. Policisti o kaznivem dejanju še zbirajo obvestila.

Policisti obravnavajo vlom v stanovanje v bližini Titove ceste v Mariboru. Neznani storilec je v zgodnjih jutranjih urah vlomil skozi vhodna vrata, v notranjosti pregledal prostore, po dosedanjih ugotovitvah pa ni ničesar odtujil.

Ob tem dodajamo, da do vlomov v stanovanja in stanovanjske hiše prihaja tudi v dopoldanskih urah, ko storilci izkoriščajo odsotnost ljudi z doma. Pri tem običajno odtujijo gotovino, zlatnino in druge vrednejše predmete, zato občane pozivamo k samozaščitnemu ravnanju. V kolikor bi zaznali osebe, ki s svojim ravnanjem vzbujajo sum, da bodo ali da izvršujejo kazniva dejanja, občane prosimo, da o tem obvestijo policiste. Pri tem naj si skušajo zapomniti osebni opis oseb, morebitno znamko in tip vozila, kakor tudi reg. številko vozila in druge koristne informacije, ki nam bodo v pomoč.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran