radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 656 klicev, 208 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 54 nanašalo na kriminaliteto, 56 na javni red in mir, ter 73 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 3 vlome, kjer je ostalo pri poskusu in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo, nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan otrok. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 8 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Preiskano kaznivo dejanje s področja prepovednih drog:
Policisti policijske postaje Ljubljana Vič, so v tem tednu po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi o hišni preiskavi pri 21-letnemu osumljencu našli in zasegli okoli 0.5 kg prepovedane droge konoplja-rastlina, manjšo količino heroina in MDMA ter pripomočke za pakiranje in prodajo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 15.30 se je v Rožni dolini v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v križišču odvzela prednost drugemu vozniku. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu povzročiteljice. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16.30 se je na cesti Spodnje Brezovice proti Sveti Trojici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Svete Trojice zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. V postopku je bilo ugotovljeno, da je pred tem povzročil še eno prometno nesrečo z materialno škodo in pobegnil s kraja. Prav tako je vozil neregistrirano vozilo, preizkus alkoholiziranosti pa je pri njem pokazal 0.70 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami, poziv pričam dogodka
Včeraj, okoli 16.30 se je na Cesti na Bokalce v Ljubljani, v semaforiziranem križišču z Brdnikovo ulico, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in otrok na »poganjalčku«. V trčenju na prehodu za pešce se je otrok huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa po do sedaj znanih podatkih ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da to sporočijo na številko 113 ali 01 583 88 20.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran