radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 85 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 41:

  • štirje s področja kriminalitete;
  • 17 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in osem o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli dva avtomobila;
  • sedem s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju;
  • štirje o dogodkih, od tega eden o nesreči pri delu, o dimniškem požaru, o nesreči na smučišču in dva o povoženi divjadi.

policija splosniDva hujša prometna prekrška:
Jeseniški policisti so včeraj okoli 12.30 obravnavali 49-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo, saj za podaljšanje le tega pri upravnem organu, ni predložil veljavnega zdravniškega spričevala. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Škofjeloški policisti so včeraj nekaj čez 13. uro obravnavali 68-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Voznik je vozil neregistriran avtomobil in z nameščenimi registrskimi tablicami, ki ne pripadajo temu vozilu in so bile po podatkih s katerimi razpolagamo ukradene. Policisti zanj za prometne prekrške vodijo prekrškovni postopek. Zaradi registrskih tablic pa zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper premoženje in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Varnostni pas varuje vas
Gorenjski policisti so 12. marca 2024 v dopoldanskem času na območju Policijske postaje Kranj, izvedli poostren nadzor nad uporabo varnostnega pasu voznikov v motornih vozilih ter drugih prometnih prekrškov. Kontrolirali so 33 voznikov in odredili 30 preizkusov alkoholiziranosti. Ugotovljenih je bilo 28 kršitev. Vozniki z varnostnim pasom niso bili privezani v treh primerih. Mobitel so uporabljali v devetih primerih. Dva voznika sta avtomobil vozila brez veljavnega vozniškega dovoljena. Oba prekrška sta opisana zgoraj. Pešci pa so štirikrat nepravilno prečkali vozišče. Policisti za vse kršitelje vodijo prekrškovni postopek.

Policisti smo mnenja, da je vsaka ugotovljena kršitev preveč. Z odgovornim ravnanjem vsakega posameznega udeleženca, osredotočenostjo na cesto in spoštovanjem prometnih pravil bo prometna varnost vsekakor boljša. Prometnih nesreč bo manj in vsak udeleženec bo dosegel svoj načrtovani cilj.

Vse do 24. marca 2024 bo potekal poostren nadzor nad uporabo varnostnih pasov voznikov v motornih vozilih. Proizvajalec avtomobilov, avtobusov, tovornih vozil, traktorjih itd... je varnostne pasove vgradil z namenom, da jih uporabljamo in da bomo med vožnjo varnejši. V primeru prometne nesreče bodo posledice vsekakor blažje. Naj spomnimo, da se zgolj z močjo rok in nog v sedežu lahko zadržimo do hitrosti 7 km/h. Pripnite se. Varnostni pas varuje vas!

Več o akciji na strani Policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/121223-naslednji-teden-poteka-preventivna-akcija-za-vecjo-uporabo-varnostnih-pasov-varnostni-pas-varuje-vas

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran