radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 194 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Kršitelja pridržali
Med kontrolo prometa v Globokem so policisti PP Brežice okoli 20.30 zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 50-letnemu vozniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Tatvine
Med 12. 3. in 13. 3. je na parkirnem prostoru na Šegovi ulici v Novem mestu nekdo poskušal vlomiti v osebni avtomobil. V notranjost mu ni uspelo priti, zaradi poškodb vozila pa je nastalo za okoli 1.000 evrov škode.

Na Trdinovi ulici v Novem mestu je med 20. in 21. uro neznanec vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice odtujil 50 evrov.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo
Na mejni prehod Metlika je na vstop v Slovenijo okoli 20. ure pripeljal voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes nemških registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da 49-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Romunije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanu Turčije še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rakovec, Loče, Rigonce, Mostec) izsledili in prijeli 15 državljanov Sirije, 14 državljanov Afganistana, deset državljanov Maroka, osem državljanov Bangladeša, tri državljane Pakistana, tri državljane Nepala, tri državljane Indije, državljana Egipta in državljana Alžirije. Na območju PP Črnomelj (Paunoviči, Žuniči) so prijeli tri državljane Sirije in državljana Maroka in na območju PP Krško (Krško) tri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran