radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 59 primerih in na številko 113 prejeli skupno 219 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli eno vozilo. Na področju kriminalitete so obravnavali pet tatvin, eno drzno tatvino in eno poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali štirikrat, pri tem pa pridržali dva kršitelja.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper obravnavali pet nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 9.51 uri je bil OKC PU Koper obveščen o tatvini v eni od trgovin z oblačili v Kopru. Ker je zaposlena posredovala informacijo o vozilu s katerim se je le ta s kraja odpeljal, so ga policisti ob 9.59 uri izsledili in ustavili v Ankaranu. Ugotovili so, da je 48-letni domačin izkoristil nepazljivost zaposlenih in s stojala z oblačili ukradel dva spodnja dela trenerke in dve jopici s kapuco. Ukradene predmete so mu policisti zasegli in jih vrnili v trgovino, osumljenca pa so zaslišali in bo zoper njega napisana kazenska ovadba.

Ob 17.34 uri je bil OKC PU Koper obveščen o tatvini kolesa znamke Kult izpred trgovine v Luciji. Kmalu po prijavi so policisti nekaj 100 m stran pri drugi trgovini prijeli 59-letnega državljana Bolgarije, kateri je izvršil tatvino. Policisti so mu kolo zasegli in vrnili lastnici, zoper njega bo napisana kazenska ovadba.

V okolici Kopra je neznani storilec, ki se je predstavil kot delavec Telekoma, 75-letno žensko zamotil, da ga je pospremila za stanovanjsko hišo, v tem času pa je drugi neznani storilec vstopil v stanovanjsko hišo, kjer je vlomil v dve spalnici in ju pregledal, iz njih pa ni ukradel ničesar. Za storilcema policisti še poizvedujejo.

V Razdrtem so policisti ustavili 28-letnega drž. Srbije, ki je v vozilu prevažal štiri državljane Sirije in enega državljana Turčije, ki so v Slovenijo vstopili na nezakonit način. Vsi postopki zoper voznika še potekajo, nezakoniti migranti pa so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito.

Policisti so na avtocesti na izvozu Divača ustavili 38-letnega voznika kombiniranega vozila doma iz okolice Vrhnike, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,35 mg/l alkohola. Prav tako so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, zoper njega pa bodo napisali obdolžilni predlog.

Ob 18:45 so policisti v Kopru opazili 40 in 50-letna drž. Nemčije, ki sta pred enim od gostinskih lokalov, pod vplivom alkohola ovirala promet. Tujca ukaza policistov, da s kršitvijo prenehata nista upoštevala, zato so zoper oba odredili pridržanje. V postopku sta se tujca nedostojno vedla tudi do policistov, obema pa so izdali plačilna naloga po členih 22/1 in 7/2 ZJRM, ter 83/9 ZPrCP.

David Iskra
vodja Operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran