radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo v času od 5. ure dne 16.3.2024 do 5.ure 17.3.2024 prejeli 207 klicev, med katerimi je bilo 71 interventnih dogodkov. Od tega:

  • 11 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin, poškodovanje tuje stvari.
  • 17 prometnih nesreč, v eni prometni nesreči se je ena oseba hudo telesno poškodovala ena pa lahko, v ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda, od tega so bile 4 prometne nesreče z udeležbo živali. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli eno vozilo.
  • 9 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 5 kršitev na javnem kraju in 4 kršitev v zasebnih prostorih. Enega kršitelja smo pridržali do streznitve.

policija splosniKriminaliteta
Včeraj ob 13.24 smo bili obveščeni o tatvini traktorja. Z ogledom in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec od 14.3.2024, od 15.30 pa do 15.3.2024, do 08.00 v okolici Slovenske Bistrice iz odprtega gospodarskega poslopja odtujil traktor znamke Universal, tip 350DT, letnik 1992. Na traktorju je bila pripeta vitel znamke Krpan, rdeče barve. Prav tako je iz poslopja odtujil drobilec zrnja z elektromotorjem. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 9000 EUR.

Prometna varnost
Sinoči ob 18.52 smo bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Grajena. Z ogledom smo ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 29 letni voznik, ki je peljal iz smeri Maribora v smeri Ptuja. V naselju Grajena je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil vozilo pred seboj, ki ga je vozila 26 –letna voznica. Vozilo oškodovanke je odbilo v obcestni jarek, vozilo povzročitelja pa je odbilo v dve drevesi ob cesti. Vsled trčenja je eno izmed dreves padlo po cestišču pred vozilo tretjega voznika, ki je s silovitim zaviranjem uspel preprečiti trčenje. Opravljen preizkus alkoholiziranosti vseh udeležencev, ki je samo pri povzročitelju pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola saj je rezultat bil 0,71 mg/l izdihanega zraka (brez tolerance). Zoper voznika bomo podali kazensko ovadbo na območno državno tožilstvo na Ptuju.

V tem času drugih odmevnejših dogodkov nismo obravnavali.

Petar Habrun, univ. dipl. iur.
vodja izmene OKC PU Maribor
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran