radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1286 klicev, od tega 401 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 121 nanašalo na kriminaliteto, 123 na javni red in mir ter 124 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 33 tatvin, 10 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu), goljufijo, nasilništvo in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 28 prometnih nesreč z materialno škodo in 14 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami. Šestim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 43 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 11 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 15 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Ribnici je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 200 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gospodarsko poslopje, od koder je bilo odtujeno gorivo. Materialna škoda znaša okoli 20 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 1400 evrov.

Drzna tatvina
V soboto, okoli 13.30 smo bili obveščeni o drzni tatvini na območju nakupovalnega središča na Rudniku. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec pristopil do oškodovanke, ki je zlagala nakupljene stvari v vozilo in ji iz nakupovalnega vozička odtujil torbico. Opis: moški visok okoli 180 cm, suhe postave, oblečen v modre jeans hlače, mode pulover in črn brezrokavnik. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Danes, nekaj pred 6. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v Spodnjem Logu v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je zapeljala izven vozišča in trčila v betonsko ograjo. V nesreči se je lažje poškodovala, zoper njo pa bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Katariji v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je zapeljali izven vozišča in trčil v drevo. V nesreči se je lažje poškodoval, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek.

V petek, nekaj pred 16. uro je na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena kolesar in voznica električnega skiroja. Nesrečo je povzročila voznica električnega skiroja, ki je vozila v napačni smeri po kolesarski stezi. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

V petek, okoli 14.30, smo bili obveščeni o prometni nesreči na zahodni ljubljanski obvoznici v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil na prekratki varnostni razdalji in trčil v voznika pred seboj. V nesreči se je sopotnica v drugem vozilu lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

V petek, okoli 14. ure je na Litostrojski cesti v Ljubljani prišlo do nesreče v kateri sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik, ki je trčil v kolesarja, ki je prečkal cesto na označenem prehodu za kolesarje. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

V petek, okoli 13.30, smo bili obveščeni o prometni nesreči na Peruzzijevi ulici v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil na prekratki varnostni razdalji in trčila v voznika, ki je pred njim zavijal. V nesreči se je drug voznik lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Trojanah v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila. Zaradi vožnje preblizu robu vozišča je zapeljala izven vozišča in trčila v ograjo. V nesreči se je lažje poškodovala, zoper njo pa bo uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran