radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 797 klicev občanov. 227 klicev je bilo interventnih, 7 nujnih.

55 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 96 s področja prometne varnosti in 60 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Od petka do danes smo obravnavali 2 prometni nesreči s hudimi poškodbami, 6 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 43 prometnih nesreč z materialno škodo.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, smo zasegli vozila.

V soboto, okoli 13. ure, smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti, na območju Lopate. Povzročil jo je voznik slovenskega tovornega vozila s priklopnikom, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v madžarski avtobus, ki ga je odbilo v osebno vozilo pred njim, le tega pa še v eno osebno vozilo. Povzročitelj se je v trčenju huje poškodoval, lažje sta bila poškodovana dva potnika na avtobusu in oba voznika osebnih vozil.

Sinoči smo prometno nesrečo s hudimi poškodbami obravnavali v krožišču v Medlogu, kjer je voznik tovornega vozila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v robnik in prevozil krožišče. V prometni nesreči se je huje poškodoval.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo v zadnjih treh dneh petkrat ukrepali v javnih in devetkrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta
V Preboldu in v Šempetru v Savinjski dolini je neznani storilec z barvnim sprejem porisal več vozil.

V Celju je neznanec iz odklenjenega kombiniranega vozila ukradel nahrbtnik, v katerem je imel lastnik mobilni telefon ter denarnico z dokumenti, bančnimi karticami in gotovino.

V Celju, na Ulici Alme Karlinove, smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Po prvih podatkih storilec ni ničesar ukradel.

Včeraj smo vlom v stanovanjsko hišo obravnavali v Žlaborju, na območju Policijske postaje Mozirje. Storilci so preiskali obe nadstropji hiše. Ukradli so gotovino.

V Vrenski Gorci smo obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel dve bančni kartici in gotovino. Preden je lastnica ugotovila, da pogreša kartici, je storilec na bankomatu v Šmarjeških Toplicah dvignil gotovino.

Iz kleti stanovanjskega bloka na Tomšičevi ulici v Velenju je neznani storilec ukradel e-skiro.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran