radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 158 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 408 klicev.

Obravnavali so 41 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami in 2 s hujšimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 7 vlomov in 7 tatvin ter 1 roparsko tatvino, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 17 primerih.

Petek, 15. 3. 2024
Postojnski policisti so v Pivki obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Podana bo kazenska ovadba.

Ponoči je neznani storilec z dvorišča mizarske delavnice v Izoli in odtujil agregat. Škode je za 2.500 evrov. Policisti so opravili ogled, za storilcem pa še poizvedujejo. Sledi kazenska ovadba.

Ob 8.26 se je na območju korskega pristanišča zgodila delovna nesreča. Policisti so ugotovili, da je delavcu na nogo padla vilica viličarja, pri tem pa je bil delavec huje telesno poškodovan. Policisti bodo s poročilom o dogodku obvestili okrožno tožilstvo.

Ob 10.20 so ilirskobistriški policisti v Dolnjem Zemonu ustavili romunskega voznika tovornega vozila. Ker vozilo oz. priklopnik ni bil tehnično brezhiben, so ga izločili iz prometa in mu do odprave okvar odvzeli registrske tablice. Vozniku in pravni osebi je bil izdan plačilni nalog.

Ob 22.47 so koprski policisti posredovali v Popetrah. Policisti so kršitelju zaradi predvajanja glasne glasbe izdali plačilni nalog (8/1 ZJRM-1).

V Luciji je bil ob 23.26 ustavljen 25-letni voznik osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Sobota, 16. 3. 2024
Ob 0.16 je bil v Komnu ustavljen 35-letni voznik osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,80 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, zoper njega bo podan obdolžilni predlog.

Ob 0.55 policistom na avtocesti ni ustavil voznik osebnega avtomobila Fiat Stilo. Moški je po zasledovanju zapeljal z avtoceste in pot nadaljeval mimo Kozine v naselje Brezovica, kjer je vozilo peš zapustil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, kdo je vozil avtomobil, po vseh zbranih ugotovitvah pa sledi ustrezen ukrep zaradi kršitve več doložil Zakona o pravilih cestnega prometa.

V Postojni je bil ob 1.45 ustavljen 22-letni voznik začetnik, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,12 mg/l. Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto in izdan plačilni nalog.

Preko noči je neznani storilec v Sežani vlomil v več skladiščnih prostorov različnih podjetij. Iz notranjosti enega od skladišč je odtujil več kosov baterijskega orodja. Škode je za približno 5.000 evrov. Iz drugega skladišča je storilec poleg več kosov orodja odtujil še vodni skuter Yamaha, motorno kolo Suzuki Burgman 400, reg. št. KP EH-06, skuter Gilera Runner 50, reg. št. KP ZV-26, in izvenkrmni motor za čoln znamke Suzuki 15. Škode je za več 10.000 evrov. V primeru tretjega vloma policisti še zbirajo obvestila kaj je bilo odtujeno. Na vseh krajih so policisti opravili ogled, po končani policijski preiskavi bo podana kazenska ovadba.

Preko noči je bilo vlomljeno tudi v objekt novogradnje v Škocjanu (Koper), kjer je neznani storilec prav tako odtujil več kosov orodja. Škode je za 6.000 evrov. Policisti bodo storilca kazensko ovadili.

Ob 17.23 je bil v Dragonji ustavljen 25-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Moldavije, za katerega so policisti ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zato zaseženo, tujec pa je bil zaradi storitve prekrška v nadaljevanju z obdolžilnim predlogom priveden na sodišče.

Koprski prometni policisti so ob 21. uri na avtocesti pri Ravbarkomandi ustavili 50-letnega voznika kombija, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,51 mg/l. Moškemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Koprski policisti obravnavajo kaznivo dejanje nasilja v družini. Nasilnemu moškemu, sicer državljanu Hrvaške, so prepovedali približevanje žrtvi, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo.

Nedelja, 17. 3. 2024
Ob 00.35 je bil v Jagodju ustavljen 28-letni voznik, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,70 mg/l. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi še obdolžilni predlog.

Neznani storilec je vlomil v stanovanje v Bošamarinu in iz notranjosti odtujil več predmetov, vrednih približno 1.750 evrov. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja, sledi kazenska ovadba.

Ob 3.47 je na avtocesti pri počivališču Studenec prišlo do prometne nesreče, v kateri se je ena oseba lažje telesno poškodovala. Prometni policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je nesrečo povzročil 48-letni voznik kombiniranega vozila, državljan Bolgarije, ki je bil v nesreči tudi lažje telesno poškodovan. Voznik kombija je, zaradi nepravilnega premika s svojim vozilom, ob speljevanju z odstavnega pasu, zaprl pot 53-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je trčil vanj. V prometni nesreči je bilo udeleženo še eno osebno vozilo, ki ga je vozil 38-letni moški. Ta je, da bi se izognil trku s prvo udeleženima voziloma, trčil v odbojno ograjo. Glede na okoliščine bodo policisti na okrožno državno tožilstvo podali poročilo, povzročitelju pa so izdali tudi plačilni nalog.

V Kopru je nekdo vlomil v klet in ukradel motorno kolo znamke Piaggio, Skiper 125, vredno 600 evrov.

Ob 11.30 je v koprskem lokalu razgrajal moški. Ker se je 39-letnik nedostojno vedel in žalil goste, so mu izdali plačilni nalog.

Ob 11.33 smo bili obveščeni z bolnišnice, da imajo na zdravljenju moškega, ki je padel s kolesom. 44-letnik je peljal od Portoroža proti Strunjanu. Na izhodu iz tunela je zadel stebriček in preko krmila padel na desni bok ter si zlomil kolk.

Ob 14.37 sta na izolski obvoznici trčila voznik motornega kolesa in osebnega avtomobila. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 43-letni voznik osebnega avtomobila peljal v strnjeni koloni in pričel polkrožno obračati preko neprekinjene bele ločilne črte (kršitev ZPrCP 98/1). V tistem trenutku je mimo stoječe oziroma počasi vozeče kolone pripeljal 42-letni voznik motornega kolesa s sopotnico (kršitev ZPrCP 52/1-10). Motorista sta padla, voznik se je pri tem lažje poškodoval, sopotnica pa huje (zlom zapestja). Zoper voznika osebnega avtomobila sledi kazenska ovadba, zoper voznika motornega kolesa pa bo uveden postopek o prekršku.

Popoldan so policisti prijeli prijavo roparske tatvine. 25-letni državljan BiH je prijavil, da so ponoči v Portorožu prišli za njim trije moški. Eden ga je od zadaj brcnil in nato udaril v obraz, zatem so mu vzeli mobilni telefon (vreden 1500 evrov) ter denarnico z dokumenti in gotovino. Zadeva se še preiskuje.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran