radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 391 klicev, od tega 172 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 61 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 57 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 16 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu), nasilništvo in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v treh primerih nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v bencinski servis, kjer pa ogled še poteka, zato materialna škoda še ni znana.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 7000 evrov.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 8.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Trubarjevi ulici v Ljubljani v območju za pešce, kjer je kolesar zaradi neprilagojene hitrosti trčil v peško. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 9.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Dunajske in Komanove ulice v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je izsilil prednost kolesarju, ki je zapeljal po kolesarski stezi čez cesto. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran