radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 67 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 35:

  • trije s področja kriminalitete, od tega eden o poškodovanju tuje stvari in o nasilju v družini, policisti so eni osebi izrekli prepoved približevanja;
  • 10 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • osem s področja javnega reda in miru, od tega štirje o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru, policisti so pridržali eno osebo;
  • trije o dogodkih.

policija splosniNasilje v družini:
Kranjski policisti so včeraj okoli 16.30 obravnavali 63-letnega moškega, ki je bil nasilen do svoje partnerice. Odredili so mu prepoved približevanja. Policisti zbirajo obvestila in zoper njega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Hujši prometni prekršek:
Gorenjski prometniki so imeli danes okoli 1. ure na območju Jesenic, v postopku 27-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Javna prireditev FIS Svetovni pokal v smučarskih skokih, Planica 2024 in spremenjen prometni režim:
V okviru javne prireditve v Planici, ki bo potekala med 21. in 24. 3. 2023 je pričakovati večje število obiskovalcev, tako na samem prireditvenem prostoru v Planici, kot na spremljevalnih prireditvah v Ratečah in Kranjski Gori. Vsakodnevno je pričakovati povečan promet na ogled tekem na relaciji proti Planici in ob zaključkih v obratni smeri proti Jesenicam. V času vikenda obstaja možnost kratkotrajnih zastojev. Na območju prireditvenih prostorov bo veljal poseben režim prometa, parkiranja in samega dostopa za ogled tekem ali spremljajočih prireditev, ki ga bo urejal organizator. Pozivamo vse obiskovalce, da se poslužujejo javnih prometnih površin ter predvidenih označenih parkirnih mest organizatorja.
Upoštevajo naj prometno signalizacijo, navodila organizatorja, rediteljev in policistov. Vse podrobne informacije organizatorja: https://www.planica.si/sl
Na območje Kranjske Gore in Planice se odpravite pravočasno. V prometu bodite strpni, prilagodite hitrost vožnje in zagotavljajte ustrezno varnostno razdaljo. Za volan sedite samo trezni. Osredotočite se na vožnjo in prometno dogajanje okoli vas. Vozila zaklepajte in na vidnih mestih ne puščajte predmetov. Na samih javnih prireditvah, tako športnih v Planici kot spremljevalnih v Ratečah in Kranjski Gori, spoštujte javni red in mir. Bodite vzoren navijač ali obiskovalec. Določena območja bodo tudi pod video nadzorom. Želimo vam prijeten in varen obisk prireditev.

V četrtek, 21. 3. in petek, 24. 3. 2024, bo policija na prireditvenem prostoru izvajala promocijo poklica Policist. Obiskovalcem bo predstavljeno delo policistov, oprema in vozila policije. V četrtek, ko bo v Planici na tisoče šolarjev, bo za njih poskrbel tudi vodnik službenega psa s psi in maskota medved Leon. Veselimo se vašega obiska na našem promocijskem prostoru.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran