radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 88 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 267 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Poškodovana voznica
Nekaj po 11. uri smo bili obveščeni o trčenju treh avtomobilov na Drnovem. Policisti PP Krško so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 26-letna voznica, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčila v avtomobil 57-letne voznice. Njeno vozilo je po trčenju odbilo še v avtomobil, ki ga je pred njo vozila 34-letna voznica. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Našli ukradene predmete
Policisti PP Šentjernej so bili obveščeni, da je med 15. 3. in 18. 3. v Dobruški vasi nekdo odstranil in odtujil 11 kosov vgrajene ograje v vrednosti okoli 3.000 evrov. V okviru preiskovanja kaznivega dejanja so pri pregledu širše okolice našli ukradeno ograjo in o najdbi obvestili oškodovanca. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja.

Vlomi in tatvine
Na delovišču na območju Brezovice pri Črmošnjicah je v noči na 18. 3. nekdo z delovnega stroja odtujil več delov in lastnika oškodoval za okoli 5.000 evrov.

V kraju Ravne pri Zdolah je med 15. 3. in 18. 3. neznanec skozi vrata vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na parkirnem prostoru na Otoški cesti v Novem mestu je med 16. in 20. uro nekdo poskušal vlomiti v osebni avtomobil. V notranjost mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V noči na 19. 3. je na parkirnem prostoru na Ulici Danila Bučarja v Novem mestu neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil potni list. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 1.100 evrov.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo
Nekaj po 23. uri so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat romunskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da 21-letni državljan Romunije v vozilu prevaža štiri državljane Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Romunije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanu Iraka še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Podgračeno, Jereslavec, Prilipe, Dobova, Podvinje, Loče, Rigonce, Mostec) izsledili in prijeli 20 državljanov Sirije, 18 državljanov Afganistana, devet državljanov Somalije, šest državljanov Nepala, pet državljanov Maroka, štiri državljane Burundija, tri državljane Turčije in državljana Kitajske. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Bedenj, Vinica, Žuniči) so prijeli deset državljanov Sirije, šest državljanov Maroka in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Nesreča pri delu
Trebanjski policisti so bili nekaj po 13. uri obveščeni o nesreči pri delu v podjetju na območju Šentruperta. Opravili so ogled in po prvih ugotovitvah je 40-letni delavec zaradi izgube ravnotežja padel z višine in se huje poškodoval po glavi. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine policisti še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran