radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 138 klicev.

Obravnavali so 2 prometni nesreči z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami ter zasegli 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 1 primeru.

Ob 10.22 smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti. Po opravljenem ogledu so policisti ugotovili, da je 30-letni voznik peljal kombinirano vozilo po pasu za počasna vozila. Pred predorom Dekani je za njim po pasu za počasna vozila pripeljal 40-letni voznik tovornega vozila, ki je prepozno opazil pred seboj vozeč kombi. Umikal se je v levo, vendar kljub temu s sprednjim desnim delom tovornega vozila trčil v zadnji levi del kombiniranega vozila. Tovorno vozilo je obstalo na cesti diagonalno čez smerno vozišče, tako da promet proti Ljubljani ni bil mogoč.
Voznik kombiniranega vozila je bil odpeljan v SB Izola na pregled, po prvih podatkih je lažje poškodovan. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu. Cesta je bila ponovno odprta ob 13.44.

Nekaj minut po 11. uri so policisti v Žusterni ustavljali voznika mopeda, ki na znake ni ustavil in je pospešeno peljal naprej proti Semedeli. Zaustavili so ga na Kopališkem nabrežju v Kopru. Vozniku, 17-letnemu državljanu Kosova, ki začasno prebiva v Izoli, so zaradi suma predelave vozilo zasegli (peljal je 80 km/h). Sledi mu obdolžilni predlog za več kršitev.
Policisti so kršitelja izsledili v okviru poostrenega nadzora med Žusterno in Izolo, kjer opažamo veliko kršitev. Z intenzivnimi nadzori bomo nadaljevali, saj so takšni objestni vozniki nevarni tudi za vse ostale udeležence v cestnem prometu.

Popoldan so v Kopru ustavili 60-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na opiate. Strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog.

V Kopru je nekdo ukradel skuter Piaggio Typhoon 50, rumene barve, KP C1-799.

Ob 22. uri je v Ankaranu odrejen preizkus alkoholiziranosti 40-letnemu vozniku osebnega avtomobila pokazal rezultat 0,68 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Kontrola teže tovornih vozil na Starodu in Jelšanah
Policisti na točkah, kjer se opravlja začasna mejna kontrola, predvsem na Starodu in Jelšanah, poostreno nadzirajo težo tovornih vozil.
Na Starodu so v soboto ugotovili 7 kršitev po Zakonu o cestah, vsi kršitelji so bili državljani Romunije, na Jelšanah pa 4 kršitve po Zakonu o cestah, prav tako vsi kršitelji državljani Romunije.
V nedeljo so ugotovili še več kršitev, in sicer na Starodu 13 (11 državljanov Romunije in 2 državljana Ukrajine) ter na Jelšanah 14 kršitev (12 državljanov Romunije in 2 državljana Moldavije).
Tudi včeraj je bil na Starodu pretežek kombi, ki ga je vozil državljan Romunije.

Največ nepravilnosti ugotovijo pri kombijih, ki imajo prekoračeno največjo dovoljeno maso 3.500 kg. Vsi so bili oglobljeni po 36. členu Zakona o cestah.

Težo tovornih vozil kontroliramo dnevno in ugotavljamo veliko kršitev. Takšna vozila izločamo iz prometna, saj so na cesti izjemno nevarna, voznikom pa izrekamo globe. S tovrstnim delom bomo nadaljevali.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran