radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniSum vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Danes, 19. marca nekaj po 8. uri zjutraj, so policisti v Ajdovščini ustavili 45-letnega kolesarja in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat je bil pozitiven (na prepovedane droge amfetamini in metamfetamini), zato mu je bil odrejen strokovni pregled v tamkajšnji zdravstveni ustanovi, ki ga je odločno odklonil. Policisti PP Ajdovščina so kolesarju zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije na Ajdovskem udeleženi dve vozili
Včeraj, 18. marca nekaj pred 7. uro zjutraj, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na obvoznici (semaforizirano križišče) v Ajdovščini in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tovorno in osebno vozilo). Ugotovljeno je bilo, da je 34-letni voznik tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom, državljan Indije (začasno bivajoč na območju Slovenije), peljal po lokalni cesti Ajdovščina – Gabrje oz. iz središča Ajdovščine proti križišču za dovozno cesto na hitro cesto H4. Ko je pripeljal do omenjenega križišča omenjeni voznik ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje. Pri zavijanju v desno na hitro cesto je z priklopnim vozilom zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče. Pri tem je z zadnjim levim delom priklopnega vozila trčil v levi bočni del osebnega avtomobila, s katerim je v koloni na nasprotnem smernem vozišču stal voznik avtomobila. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa je bila 34-letnemu vozniku tovornega vozila izrečena globa oz. denarna kazen.

Nezakonit lov v Goriških Brdih
Policisti PP Nova Gorica so obravnavali kaznivo dejanje nezakonitega lova (po drugem odstavku 342. člena KZ-1) na škodo Lovske družine Dobrov v Goriških Brdih. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec med vikendom oz. v soboto pozno zvečer blizu vasi Senik s strelnim orožjem v času izven lovne dobe ranil divjo žival (divjo svinjo), ki je še živa obležala v obcestnem jarku. Neznani storilec je po oddanem strelu divjo svinjo pustil v obcestnem jarku in se z neznanim vozilom s kraja odpeljal. Kasneje je za ranjeno žival poskrbel član tamkajšnje lovske družine, ki je ranjeno žival na kraju usmrtil in tako preprečil njeno nadaljnje trpljenje. O kaznivem dejanju smo obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo in preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Obravnavani primer uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 18. marca, obravnavali sum kaznivega dejanja uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva (po prvem odstavku 247. členu KZ-1). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec neznano kje in kdaj neupravičeno pridobil podatke z zapisa bančne kartice oškodovanca in nato pridobljene podatke oz. s ponarejeno bančno kartico pred nekaj dnevi preko spletne aplikacije Facebook opravil več nakupov v vrednosti 145 evrov. Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev navedenega kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanca iz trgovine v Ajdovščine ukradla več steklenic žgane pijače
Včeraj, 18. marca okoli poldneva, sta dva neznana moška, stara od 35 do 40 let, v večji trgovini v Ajdovščini ukradla devet steklenic žganih pijač v vrednosti približno 428 evrov. S strani odgovorne osebe gospodarske družbe je bil podan predlog za pregon omenjene tatvine, zato bodo policisti PP Ajdovščina po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec na manjši čistilni napravi na Ajdovskem ukradel ročno verižno dvigalko
Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 18. marca dopoldne, v naselju Dobravlje obravnavali tatvino ročne verižne dvigalke, vredno 730 evrov, ki je bila na posebni konstrukciji nameščena na manjši čistilni napravi. Omenjena tatvina na škodo občine Ajdovščina je bila izvršenega v obdobju zadnjega meseca dni. O kaznivem dejanju smo obvestili preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča

Neznanec iz kavnega avtomata ukradel manjšo vsoto gotovine
Včeraj, 18. marca zjutraj, smo bili obveščeni, da je neznanec preko vikenda vlomil v objekt v Novi Gorici (Cankarjeva ulica), kjer se nahaja več poslovnih prostorov. Storilec je na hodniku pristopil do avtomata za pripravo toplih napitkov in s pomočjo neznanega predmeta na vzvod odprl vrata ter pobral manjšo vsoto denarja. Nepridiprav je nato kraj zapustil in odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran