radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 58 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 30:

  • štirje s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu;
  • 10 s področja prometne varnosti, od tega trije o prometni nesreči z materialno škodo;
  • šest s področja javnega reda in miru, od tega eden o kršitvi na javnem kraju in štirje o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • štirje o dogodkih, od tega eden o požaru in eden o povoženi divjadi.

policija splosniJavna prireditev FIS Svetovni pokal v smučarskih skokih, Planica 2024 in spremenjen prometni režim:
V okviru javne prireditve v Planici, ki bo potekala med 21. in 24. 3. 2023 je pričakovati večje število obiskovalcev, tako na samem prireditvenem prostoru v Planici, kot na spremljevalnih prireditvah v Ratečah in Kranjski Gori. Vsakodnevno je pričakovati povečan promet na ogled tekem na relaciji proti Planici in ob zaključkih v obratni smeri proti Jesenicam. V času vikenda obstaja možnost kratkotrajnih zastojev.

Na območju prireditvenih prostorov bo veljal poseben režim prometa, parkiranja in samega dostopa za ogled tekem ali spremljajočih prireditev, ki ga bo urejal organizator. Pozivamo vse obiskovalce, da se poslužujejo javnih prometnih površin ter predvidenih označenih parkirnih mest organizatorja. Upoštevajo naj prometno signalizacijo, navodila organizatorja, rediteljev in policistov. Vse podrobne informacije organizatorja: https://www.planica.si/sl. Aktualne prometne informacije spremljajte na https://promet.si/sl
Na območje Kranjske Gore in Planice se odpravite pravočasno. V prometu bodite strpni, prilagodite hitrost vožnje in zagotavljajte ustrezno varnostno razdaljo. Za volan sedite trezni. Osredotočite se na vožnjo in prometno dogajanje okoli vas. Vsak voznik z odgovornim ravnanjem lahko naredi največ, da bo promet tekel nemoteno brez prometnih nesreč in s tem dodatnih zastojev.

Vozila zaklepajte in na vidnih mestih ne puščajte predmetov. Na samih javnih prireditvah, tako športnih v Planici kot spremljevalnih v Ratečah in Kranjski Gori, spoštujte javni red in mir. Bodite vzoren navijač ali obiskovalec. Določena območja bodo tudi pod video nadzorom. Želimo vam prijeten in varen obisk prireditev.

V četrtek, 21. 3. in petek, 24. 3. 2024, bo policija na prireditvenem prostoru izvajala promocijo poklica Policist. Obiskovalcem bo predstavljeno delo policistov, oprema in vozila policije. V četrtek, ko bo v Planici na tisoče šolarjev, bo za njih poskrbel tudi vodnik službenega psa s psi in maskota medved Leon. Veselimo se vašega obiska na našem promocijskem prostoru.

Ceste
Ponovno dvosmerni promet ob predčasnem zaključku gradbenih del na krožnem križišču Betin na Bledu
Povzemamo informacije izvajalca del o predčasnem zaključku gradbenih del in s tem vzpostavitve dvosmernega prometa. Promet proti Bledu poteka po starem vozišču. Promet proti Lescam pa že po novem. Po zaključenih delih na mostu bo ves promet preusmerjen na novi del. Policisti vsem voznikom še vedno svetujemo, da so na tem delu pozorni na trenutno prometno signalizacijo, navodila izvajalca del, usmerjevalcev prometa, redarjev in policistov. Vsak voznik z odgovornim ravnanjem lahko naredi največ, da bo promet potekal nemoteno brez prometnih nesreč in s tem dodatnih zastojev. Srečno in strpno vožnjo vam želimo.

Več informacij na spletni strani Direkcije RS za infrastrukturo https://www.gov.si/novice/2024-03-19-predcasno-odpravljena-zapora-na-bledu-144700/

Aktualne prometne informacije spremljajte na https://promet.si/sl

Facebook stran PU Kranj: https://www.facebook.com/share/p/tm2RqMyJ7DMHJmR5/

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran