radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniDanes, 20. marca ob 00.36 v nočnem času, smo bili obveščeni o roparski tatvini 47-letne ženske v Novi Gorici (med Vojkovo cesto in Kidričevo ulico). Policisti PP Nova Gorica so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je oškodovanka peš hodila po Vojkovi cesti v smeri ene od novogoriških igralnic v središču mesta. Na omenjeni poti je do omenjene občanke pristopil neznanec (skrit je bil v grmovju) in od nje zahteval denarnico. Prav tako je v tistem trenutku izza njenega hrbta pristopil še drugi neznani storilec, ki je ob sebi imel kolo in ji v nadaljevanju z uporabo sile z leve rame iztrgal torbico z vsebino (v njej je imela poleg gotovine tudi mobilni telefon, bonitetne kartice in druge predmete). Storilca sta po storjenem kaznivem dejanju s kolesom in ukradenimi predmeti zbežala v smeri Kidričeve ulice in središča mesta, nato pa se je za njima izgubila vsakršna sled.

Oškodovanka med kaznivim dejanjem na srečo ni utrpela telesnih poškodb. Neznana storilca kljub številnim izvedenim aktivnostim policije še nista bila izsledena. S tem dejanjem sta nepridiprava oškodovanki povzročila za nekaj sto evrov materialne škode, o varnostnem dogodku je Policija obvestila tudi preiskovalna sodnico Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Policisti PP Nova Gorica skladno z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin navedenega kaznivega dejanja ropa (po drugem odstavku 206. člena KZ-1).

V zvezi z omenjeno zadevo policisti Policijske postaje Nova Gorica pozivajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko nudili koristne informacije glede ropa oz. obeh storilcev, da se zglasijo na Policijski postaji Nova Gorica (Sedejeva 11, 5000 Nova Gorica, telefon: (05) 303 44 00, elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) ali na najbližji policijski postaji oz. pokličejo na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Preventivni nasveti Policije kako ravnati ob ropu: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/oosebna-varnost/438-kako-ravnati-ob-ropu

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran