radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniSektor kriminalistične policije Policijske uprave Koper je na podlagi prijave stečajnega upravitelja gospodarske družbe z Obale, podane na pristojno državno tožilstvo, opravil kriminalistično preiskavo suma storitve kaznivega dejanja, storjenega na škodo te družbe. S preiskavo je bilo ugotovljeno, da je podan utemeljen sum, da je italijanski državljan, kot odgovorna osebe družbe z Obale, izvršil kaznivo dejanje Poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja po 1. in 4. odstavku 209. člena Kazenskega zakonika (KZ-1).

Kriminalisti PU Koper so s preiskavo ugotovili, da je odgovorna oseba družbe z Obale v letih od 2014 do 2020 zlorabljala družbo na način, da si je z večjim številom gotovinskih dvigov denarnih sredstev in denarnimi transakcijami na svoj osebni bančni račun, odprt v tujini, brez pravne podlage prilastila skupno nekaj več več kot 1,9 milijona evrov denarnih sredstev, čeprav tako prilaščanje denarja družbe ni imelo podlage v poslovanju družbe, niti osumljeni ni imel namena vračila tako prisvojenega denarja.

Zoper osumljenega je tako bila na podlagi vseh zbranih obvestil in dokazov podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Kopru.

Za kaznivo dejanje Poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja (po 4. odstavku 209. člena KZ-1) je predpisana kazen zapora od enega do osmih let.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran