radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 122 klicev.

Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami ter zasegli 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 3 tatvine, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 3 primerih.

Obravnavali so 9 nezakonitih prehodov državne meje.

V Kopru je nekdo vlomil v poslovni prostor in ukradel nekaj gotovine.

Na Kozini je 32-letnik v prodajalni izzival prodajalca in bil nesramen. Drugi prodajalec ga je opozoril, ta pa ga je pljunil in zapustil lokal, pred tem pa je glasno preklinjal. To je prisotne zelo razjezilo tako, da sta dva stekla za njim. Eden mu je zagrozil, drugi ga je udaril. Policisti so vsem trem udeleženim izdali plačilne naloge.

Policisti so pri Postojni ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,82 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 14.50 smo dobili prijavo, da je dan pred tem v Kopru voznica osebnega avtomobila trčila v 19-letnega občana na električnem invalidskem skuterju, ko je prečkal cesto ob krožišču. Voznica se je ustavila, vendar udeležencu takrat ni bilo videti, da je poškodovan. Pustila je kontakt in odpeljala. Kasneje je odšel na pregled v SB Izola, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan. Voznici osebnega avtomobila sledi plačilni nalog.

Ob 15.30 so pri Črnem Kalu ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Šetjanah je dopoldan neznan moški pristopil do starejše občanke in si želel ogledati hišo, kar sta tudi skupaj storila. V času, ko mu je razkazovala stanovanje, je najverjetneje v hišo vstopil še drugi storilec, katerega pa je po tem, ko je neznani moški odšel, oškodovanka zaklenila v stanovanje in tudi sama zapustila objekt. Ta je zatem vlomili iz notranjosti stanovanja, da je lahko kraj zapustil. Pred tem je pregledal stanovanje (omare in predale), vendar ni nič odtujil.

Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Ob odhodu od doma, četudi "stopijo samo za vogal", naj hišo vedno zaklenejo, ključ pa vzamejo s sabo. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrsko številko vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo. Policijo naj pokličejo tudi, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.
Več: https://policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/100133-drzne-tatvine-v-vasih-domovih

Zvečer so v Dilcah ustavili 64-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1.01 mg/l. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.15 je bil na Šmarski cesti v Kopru ustavljen voznik 45-letni voznik osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.81 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 1. uri so v Strunjanu ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test na mamila pozitiven na kokain, odrejen strokovni pregled je odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

V Kopru so ob 1.30 ustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 10.30 danes smo bili obveščeni o prometni nesreči v Kopru. Po prvih podatkih je 58-letna voznica v krožišču zavijala levo. Ko je s Šmarske pripeljala 24-letna voznica osebnega avtomobila, ji je 58-letna voznica zaprla pot. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje. Promet je bil oviran do 12.06.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran