radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 183 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poskusa vloma, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

Lažje poškodovana voznica
Iz bolnišnice so nas popoldne obvestili, da oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah se je nesreča zgodila nekaj pred 7. uro na Kandijski cesti v Novem mestu, kjer je 44-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v avtomobil 38-letne voznice. Okoliščine policisti še preverjajo in bodo zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve cestno prometnih predpisov.

Poskus vloma
Na parkirnem prostoru na Topliški cesti v Novem mestu je med 16. in 19. uro nekdo poskušal vlomiti v osebni avtomobil. V notranjost mu ni uspelo priti, povzročil je le škodo na vratih vozila.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Dobova, Loče, Rigonce, Jesenice, Župelevec) izsledili in prijeli 27 državljanov Afganistana, enajst državljanov Nepala, enajst državljanov Sirije, štiri državljane Turčije, štiri državljane Maroka, štiri državljane Egipta, štiri državljane Indije, tri državljane Rusije, tri državljane Iraka, dva državljana Bangladeša in državljana Pakistana. Na območju PP Metlika (Svržaki, Rosalnice) so prijeli 21 državljanov Turčije, 12 državljanov Sirije in tri državljane Egipta in na območju PP Črnomelj (Žuniči) pet državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran