radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 179 klicev, med temi 99 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 14 kaznivih dejanj,
  • 14 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije,
  • 4 vozila smo zasegli voznikom,
  • 7 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 2 v zasebnem prostoru.

policija splosniObravnavani tujci
Na železniški postaji v Mariboru smo obravnavali štiri državljane Sirije, trije so podali ponovno namero po mednarodni zaščiti in bili odpeljani v azilni dom. Na območju Središča ob Dravi še potekajo postopki s skupino tujcev (12 državljanov Sirije in 2 državljana Iraka), ki jih je, s tovornim vozilom tujih registrskih označb, pripeljal za zdaj še neznani voznik.

Kriminaliteta
Na območju Kidričevega obravnavamo vlom v poslovni prostor, oz. skladiščne prostore, o čemer smo bili obveščeni včeraj zvečer. Neznani storilec je v notranjosti odtujil trezor. Skupna škoda znaša po prvih ocenah 30.000 eur. O kaznivem dejanju še zbiramo obvestila.

Obveščeni smo bili o vlomu v poslovni prostor na območju Tržaške ceste v Mariboru, po prvih informacijah je bilo odtujenih več kosov orodja, s čimer so neznani storilci lastnike, po nestrokovni oceni, oškodovali za približno 7.000 eur.

Prometna varnost
Včeraj popoldne smo v Mariboru obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, pri tem je bilo ugotovljeno, da je udeleženec nesreče vozil pod vplivom alkohola (1,07 mg/l alkohola) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran