radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 303 klice občanov. 72 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

26 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 36 s področja prometne varnosti in 24 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Od petka do danes smo obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo. Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, smo zasegli vozila.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali šestkrat. V vseh primerih v javnih prostorih.

Kriminaliteta
V Velenju smo sinoči obravnavali rop trafike na Šaleški cesti. Oborožen, zamaskiran storilec, je vstopil v trafiko, zaposleni zagrozil s pištolo, stopil za pult in iz blagajne vzel gotovino. Po dejanju je pobegnil. V omenjenem primeru intenzivno zbiramo obvestila in opravljamo vsa druga potrebna preiskovalna dejanja.

V Lazah pri Velenju smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel več športnih copat, različnih znamk in dvojne telefonske slušalke.

Na Menini planini smo obravnavali vlom v uto ob počitniški hišici. Storilec ni ničesar ukradel.

Nedovoljen prehod državne meje
Okoli dveh zjutraj smo na avtocestnem počivališču Tepanje obravnavali voznika osebnega vozila, državljana Ukrajine, ki je v vozilu prevažal štiri državljane Sirije, ki so zapustili azilni dom. Vsi štirje so podali ponovno namero za mednarodno zaščito. Voznika bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran