radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 90 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 241 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so zaradi požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Dobova, Loče, Rigonce, Globočice, Brežice, Jereslavec, Kapele, Nova vas pri Mokricah, Dečno selo) izsledili in prijeli 35 državljanov Sirije, 25 državljanov Afganistana, 20 državljanov Maroka, deset državljanov Egipta, osem državljanov Bangladeša, osem državljanov Indije, osem državljanov Turčije, štiri državljane Mongolije, štiri državljane Šrilanke, tri državljane Pakistana, tri državljane Alžirije, državljana Kitajske, državljana Rusije in državljana Palestine. Na območju PP Črnomelj (Tribuče, Preloka) so prijeli šest državljanov Sirije, tri državljane Afganistana, tri državljane Maroka, in državljana Irana, na območju Sevnice štiri državljane Maroka, tri državljane Afganistana in državljana Palestine, na območju Krškega osem državljanov Afganistana in na območju Novega mesta pet državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran