radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 662 klicev, od tega 206 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 60 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 67 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 22 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v prodajalno, od koder so bili odtujeni kozmetični izdelki. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v vrtno uto, od koder je bil odtujen visokotlačni čistilnik. Materialna škoda

Prometna varnost
Včeraj, okoli 13.30 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Rakuševi ulici v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da se je voznik osebnega vozila vključeval v krožišče in pri tem odvzel prednost vozniku električnega skiroja, ki je cesto prečkal čez prehod. V nesreči se je voznik skiroja huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in bomo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 19. ure je na Parmovi cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in peška. Ugotovljeno je bilo, da je voznica izsilila prednost peški na prehodu za pešce. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 15. uro se je v Vrhpolju pri Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi voznik osebnega vozila in kolesarja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet odvzel prednost kolesarjema, ki sta drug za drugim vozila v smeri Soteske. Pri tem se je eden izmed kolesarjev lažje telesno poškodoval. Policisti zoper povzročitelja vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Polom, kjer je voznik štirikolesnika, ki je vozil v smeri proti Zvirčam, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal izven vozišča, ter se poškodoval. Policisti še zbirajo vsa obvestila in bodo po vseh ugotovitvah izvedli ustrezen ukrep.

Poostren nadzor:
Danes ponoči so prometni policisti za Bežigradom opravili krajši poostren nadzor nad kršitvami kolesarjev, kjer so opravili kontrolo 22 kolesarjev. Pri tem so ugotovili, da je kar 6 kolesarjev vozilo pod vplivom alkohola!
Pri desetih kolesarjih pa so ugotovili kršitve cestno prometne zakonodaje kot so vožnja v napačno smer, in vožnja po površini, ki ni namenjena vožnji kolesarjev.

Vozniki koles so v najhujših prometnih nesrečah v več kot polovici primerov povzročitelji nesreče. Kolesarji najpogosteje povzročijo prometne nesreče zaradi:

  • nepravilne strani in smeri vožnje (vozijo preblizu roba vozišča ali celo po nasprotni polovici), kar je pogosto povezano tudi z vožnjo pod vplivom alkohola,
  • vožnje pod vplivom alkohola,
  • neupoštevanja pravil o prednosti (največkrat na križiščih, saj pozabljajo, da tamkajšnji znak "stop" ali znak "križišče s prednostno cesto" velja tudi zanje, in ne le za voznike motornih vozil,
  • pogosto hitrosti ne prilagodijo stanju in lastnostim ceste, še posebno na posameznih odsekih cest z večjim naklonom.
    Kolesarji so lahko tudi žrtve drugih udeležencev v cestnem prometu, največkrat prehitrih voznikov in tistih, ki vozijo pod vplivom alkohola. Njihovo vožnjo pogosto ovirajo nepravilno parkirana vozila.

https://policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/varno-na-kolo

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran