radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 468 klicev, 149 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 35 nanašalo na kriminaliteto, 36 na javni red in mir, ter 54 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 7 tatvin, vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Brezovici so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili več očal in drugih artiklov. Po prvi oceni je nastalo za več tisoč evrov škode.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan so policisti na Vrhniki, ustavili vozilo romunskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je romunski voznik v vozilu prevažal tujca (državljana Sirije), ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo in sta bila nastanjena v azilnem domu. Državljanu Romunije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujcema pa še potekajo.

Prometne nesreče:
Danes, okoli 5.30 se je na Litijski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 6. ure se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju desno odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran