radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 8 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so med 22. 3. in 25. 3. posredovali v 188 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 549 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci huje poškodovali, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in 29 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 46-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, groženj, napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požarov, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Hudo poškodovan povzročitelj nesreče in potnica
22. 3. nekaj pred 20.30 so bili policisti PP Krško obveščeni o hudi prometni nesreči v kraju Veniše. Ugotovili so, da je 34-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in silovito trčil v drevo. Hudo poškodovanega povzročitelja in hudo poškodovano 27-letno potnico iz njegovega vozila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imel 34-letnik v litru izdihanega zraka 0,32 miligramov alkohola. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Huje poškodovan kolesar
Policisti PP Brežice so bili 22. 3. okoli 11. ure obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 37-letni voznik kombija, ki je ob zavijanju desno trčil v kolesarja, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Poškodovanemu 86-letnemu kolesarju je 37-letnik nudil pomoč in ga odpeljal v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za hude poškodbe. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Povzročitelj nesreče z 1,6 promili alkohola
22. 3. okoli 21. ure je v naselju Župnca v Novem mestu voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo ob stanovanjski hiši. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da gre za 33-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,77 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Motokrosist povzročil nesrečo in odklonil preizkus alkoholiziranosti
Policisti PP Sevnica so bili 23. 3. nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči na cesti na Lisco. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 31-letnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil z neregistriranim motokros motorjem po lokalni cesti iz smeri Lisce proti Bregu. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Policisti so mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Zoper kršitelja, ki se v nesreči ni poškodoval, bodo zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prekoračitve hitrosti na avtocesti
24. 3. nekaj po 7. uri so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Peugeot 308 italijanskih registrskih oznak. Ugotovljeno je bilo, da je 25-letni državljan Italije prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 50 km/h, vozil je namreč s hitrostjo 180 km/h. Okoli 9. ure so prav tako na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila BMW X5 nemških registrskih oznak. 37-letni državljan Kosova je vozil s hitrostjo 200 km/h. Ustavili so tudi 19-letno voznico osebnega avtomobila nemških registrskih oznak, ki je prekoračila dovoljeno hitrost za 52 km/h. Okoli 9.30 je 59-letni voznik, državljan Severne Makedonije, v smeri proti Obrežju vozil osebni avtomobila BMW švicarskih registrskih oznak in prekoračil dovoljeno hitrost za 55 km/h. Vsem so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Hitrost je še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč na naših cestah, tudi tistih z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana z drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti in vožnjo pod vplivom alkohola. Voznike pozivamo, naj prilagodijo hitrost vožnje veljavnim omejitvam, vozniškim sposobnostim ter razmeram na cesti.

Zaščitili žrtev in pridržali nasilneža
Policisti PP Krško so 22. 3. posredovali zaradi nasilja v družini v Krškem. Ugotovili so, da je 44-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. Zaščitili so žrtev in odvzeli prostost osumljencu, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi nasilja v družini. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj po zaslišanju odredil pripor.

Moški napadel policiste
23. 3. nekaj po 17. uri so sevniški policisti posredovali v zasebnem prostoru v okolici Sevnice, kjer je moški z zdravstvenimi težavami z ogrožajočem vedenjem ogrožal sebe in svojce. Ob prihodu policistov in reševalcev jim je pričel groziti z delujočo motorno žago in enega izmed policistov napadel. Zoper 57-letnika so policisti uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in nudili asistenco zdravstvenemu osebju pri prevozu moškega v zdravstveno ustanovo.

Vlomi in tatvine
Na območju Brezja pri Veliki Dolini je med 20. 3. in 22. 3. neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal je prostore in našel ter odtujil lovsko puško in nož. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2.500 evrov.

22. 3. zvečer je v Veliki Loki na območju Trebnjega nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno v pritličju vlomil v stanovanjsko hišo. Iz denarnice je odtujil denar, potem pa ob sprožitvi alarmne naprave pobegnil. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na parkirnem prostoru na Prešernovem trgu v Novem mestu je 22. 3. nekaj po 21. uri neznanec vlomil v osebni avtomobil in iz predala vrat odtujil dve denarnico z gotovino, dokumenti in bančno kartico.

V Škocjanu je med 22. 3. in 23. 3. nekdo iz odprte garaže stanovanjske hiše odtujil dva akumulatorja. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

Na delovišču na območju Brežic je 23. 3. nekaj po 22. uri nekdo nameraval vlomiti v skladiščni objekt. Po sprožitvi alarmne naprave je storilec pobegnil.

S parkirnega prostora na Topliški cesti v Novem mestu je med 23. 3. in 24. 3. nekdo odtujil tovorno vozilo znamke TAM 80T3B, registrskih oznak NM-MOJ, letnik 1985, modre barve.

V noči na 25. 3. je v Krškem nekdo skozi okno vlomil v prostore prodajalne. Okoliščine policisti in kriminalisti še preiskujejo.

Prijeli štiri osumljence, ki so tihotapili 39 tujcev
Policisti PP Metlika so v noči na 23. 3. v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila Mazda 6 poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Prav tako v Metliki so v noči na 24. 3. kontrolirali voznika kombija Ford transit čeških registrskih oznak. Ugotovili so, da 29-letni državljan Ukrajine prevaža 18 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Na cesti med Drašiči in Metliko so 24. 3. nekaj po 19. uri ustavili osebni avtomobil Jeep grand cherokee, turških registrskih oznak. 62-letni državljan Turčije je prevažal šest državljanov Kitajske, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

V noči na 25. 3. so policisti na avtocesti pri izvozu za Mirno Peč kontrolirali voznika kombija italijanskih registrskih oznak. 41-letni državljan Ukrajine je v kombiju Citroen jumper prevažal štiri državljane Iraka in pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Trem državljanom Ukrajine in državljanu Turčije so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

ilegalci zaseg vozila ford metlika

ilegalci zaseg vozila jeep cherokee metlika

ilegalci zaseg vozila mazda metlika

(Foto: PP Metlika)

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so med 22. 3. in 25. 3. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Kapele, Jereslavec, Rakovec, Sela pri Dobovi, Nova vas pri Mokricah, Slovenska vas, Vrhje) izsledili in prijeli 71 državljanov Sirije, 36 državljanov Maroka, 24 državljanov Afganistana, deset državljanov Indije, sedem državljanov Rusije, pet državljanov Bangladeša, pet državljanov Nepala, štiri državljane Turčije, tri državljane Tunizije, dva državljana Mongolije, dva državljana Kitajske, državljana Alžirije in državljana Pakistana. Na območju PP Črnomelj (Žuniči, Preloka) so prijeli 15 državljanov Sirije, štiri državljane Maroka in dva državljana Alžirije in na območju PP Šentjernej (Gorenje Vrhpolje) tri državljane Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Požar
V noči na 24. 3. smo bili obveščeni o požaru večnamenskega zabojnika v naselju v Dobruški vasi. Požar so gasilci omejili in pogasili. Policisti in kriminalisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil, ugotavljanjem okoliščin in vzroka za nastanek požara. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran