radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 154 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 422 klicev.

Obravnavali so 31 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 8 tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 17 primerih.

V zadnjem vikendu so obravnavali 34 nezakonitih prehodov državne meje.

22. 3.
Ob 14. uri so pri Ilirski Bistrici ustavili osebni avtomobil VW Tuareg, češke registracije, ki ga je vozil 25-letni državljan Ukrajine (prebiva na Češkem) s sopotnico, 34-letno državljanko Češke. Prevažala sta 3 državljane Turčije brez dokumentov. Voznik in sopotnica sta bila pridržana, sledi jima kazenska ovadba, državljani Turčije so bili odpeljani v Azilni dom. Voznik in sopotnica sta bila v soboto s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku na zaslišanje. Ta je za oba odredil pripor.

V Kopru so ukradli moped znamke Piaggio zip, reg. št. KP2D-V8, sive barve, vreden 1.700 evrov.

Ob 18.35 so na Starodu ustavili voznika osebnega avtomobila BMW. S sopotnikom sta prevažala 3 državljane Kitajske, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. V postopku je bilo ugotovljeno, da ima voznik potni list za begunce in gre za 27-letnega državljana Afganistana, z urejenim statusom v Avstriji, njegov 32-letni sopotnik je državljan Irana, prav tako z urejenim statusom v Avstriji. Voznika in sopotnika so pridržali, državljane Kitajske so vrnili na Hrvaško.

23. 3.
Ob 2.40 so v Kopru ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.22 mg/l alkohola, opravljen hitri test za droge je bil pozitiven na kokain, strokovni pregled pa je odklonil. Pri varnostnem pregledu je bila najdena še vrečka z manjšo količino posušenih rastlinskih delcev za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo - marihuano. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Stacionarni radar je na avtocesti pri Senožečah izmeril hitrost 182 km/h. 43-letnemu vozniku so izdali plačilni nalog.

V Kopru je nekdo iz kletnih prostorov bloka ukradel gorsko kolo, bele barve z zelenimi napisi, vredno 400 evrov.

Popoldan je v Strunjanu padel 29-letni kolesar. Lažje poškodovanega so odpeljali v SB Izola (odrgnine), sledi mu plačilni nalog zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča.

V Jagodju sta se popoldan sprla domačina. 43-letnik je najprej 67-letnika udaril, ta se je zatem želel odpeljati s traktorjem, vendar ni mogel, saj mu je 43-letnik zaprl pot. Ker se ni hotel odmakniti, je 67-letnik zapeljal vzvratno in 43-letniku zadel nogo. Obema je bil izdan plačilni nalog.

Ob 16.38 so policisti na cesti med Prešnico in Kozino izmerili hitrost vozniku motornega kolesa 149 km/h (omejitev 90 km/h). Poleg tega je peljal po zadnjem kolesu. 60-letnemu državljanu Italije je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

motor po zadnjem kolesu

V Kopru so ob 19. uri ustavili 73-letnega voznika mopeda, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,80 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.14 so pri Izoli ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Na vozilu je bila registrska tablica, ki ne pripada temu vozilu. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,27 mg/l, hitri test za droge pa je bil pozitiven na kokain. Strokovni pregled je voznik odklonil. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog in kazenska ovadba.

Ob 22. uri so imeli v Portorožu v postopku 16-letnega voznika mopeda, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog. Izdali so tudi plačilni nalog očetu.

24. 3.
Ob 4. uri je bila prometna nesreča v predoru Markovec. Ugotovljeno je bilo, da je 18-letni državljan Severne Makedonije na hitri cesti iz Izole proti Kopru v predoru Markovec povozil stebriček (klemfix). 18-letnik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Izoli je nekdo vlomil v klet bloka in ukradel dve električni kolesi, skupaj vredni 3500 evrov.

Ob 11.30 je stacionarni radar na avtocesti pri Senožečah izmeril hitrost vožnje 185 km/h. 20-letnemu vozniku osebnega avtomobila so izdali plačilni nalog.

Ob 13.05 je bila prometna nesreča v Kosezah pri Ilirski Bistrici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 40-letnik z osebnim avtomobilom peljal iz Dolenj proti Ilirski Bistrici. Ko je pripeljal Koseze, je zapeljal v desno na pločnik in trčil v obcestno ogledalo. Po trčenju je vozilo odbilo nazaj na vozišče, kjer je obstalo na levem boku, voznik pa je ostal ukleščen v vozilu. Iz vozila so ga izvlekli gasilci PGD Ilirska Bistrica. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,93 mg/l alkohola. Odpeljan je bil z reševalnim vozilom v SB Izola na preventivne preiskave. Odrejen je bil strokovni pregled, sledi obdolžilni predlog.

V Semedeli (Koper) je nekdo vlomil v vikend. Lastnikom je ukradel alkoholne pijače in oblačila.

Pri Kozini je ob 17. uri 65-letni voznik motornega kolesa iz Ljubljane peljal 149 km/h (omejitev je 90 km/h). Sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.50 smo dobili prijavo, da pod viaduktom Črni kal moški iz traktorja krade nafto. Policisti so ga izsledili pri Rižani, na znake za zaustavitev ni ustavil, ampak je peljal 131 km/h pospešeno naprej. Na Bivju je obrnil nazaj proti Dekanom in mimo Cepkov vozil 150 km/h, nadaljeval proti Gračišču, nato pa v Sočergi trčil v drog električne napeljave in pobegnil peš iz vozila. Policisti zbirajo obvestila in obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja tatvina in prometno nesrečo s pobegom. Med ogledom se je na kraj vrnil 34-letni lastnik vozila, kateremu sledi še plačilni nalog za več kršitev cestnoprometnih predpisov.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran