radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 699 klicev, 207 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 67 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 76 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, drzno tatvino, 12 tatvin, 7 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V okolici Logatca je bilo vlomljeno v počitniško hišo, od koder je neznani storilec odtujil alkoholne pijače. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električni skiro. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

Na Lavrici je bilo vlomljeno v gostinski obrat, od koder so odtujili alkoholne pijače in prehrambne izdelke. Povzročeno je bilo za okoli 700 evrov škode.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gostinski obrat, od koder so odtujili alkoholne pijače in denar. Povzročeno je bilo za nekaj tisoč evrov škode.

Na Viču je neznani storilec iz dvorišča odtujil smuči in smučarske čevlje in lastnika oškodoval za okoli 700 evrov.

Rop bencinskega servisa
Včeraj, okoli 19. ure smo bili obveščeni o ropu bencinskega servisa v Dobrunjah pri Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih sta neznana storilca vstopila v prodajalno in od uslužbenca zahtevala denar. Svoje zahteve sta podkrepila z ostrim predmetom, ki sta ga držala v roki. Iz blagajne sta odtujila nekaj bankovcev in peš pobegnila v smeri Sostra.

Opis storilcev:

  • oba visoka med 17 in 180 cm, eden srednje, drugi močnejše postave, oblečena v črna oblačila (spodnji del trenerke in črna bunda), obraz sta imela zakrit s podkapami, govorila sta slovensko.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Drzna tatvina
Včeraj okoli 16.30 smo bili obveščeno o drzni tatvini v enem izmed lokalov na območju Medvod. Neznani storilec je vstopil v lokal in izkoristil nepozornost zaposlene ter iz pulta odtujil denarnico z menjalnino.

Opis neznanca:

  • moški star med 30 in 40 let, srednje postave, neobrit, oblečen v temne jeans hlače, črno jopico s kapuco ter z belo šilt kapo z logotipom Mercedes Benz, obut v temnejše superge.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran