radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 123 klicev.

Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 5 tatvin ter 2 roparski tatvini, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 4 primerih.

Ob 9.20 je 46-letni domačin v eni od koprskih prodajaln ukradel prehrambene artikle in trgovino zapustil ne da bi plačal. Uslužbenec je šel za njim in zahteval nazaj ukradene izdelke, osumljeni pa mu je grozil, ga udaril, pljunil ... Policisti obravnavajo kaznivo dejanje roparska tatvina (po 207/I KZ-1).

Popoldan smo dobili prijavo, da je nekdo vlomil v parkirano vozilo na Razdrtem. Škode je za približno 500 evrov (škoda na vozilu in ukradena gotovina).

Dobili smo prijavo spletne goljufije. Preko spletne strani v Nemčiji so oškodovanci naročili in vplačali tovorno vozilo, ko pa so šli na prevzem, na naslovu ni bilo podjetja, ki naj bi tovorno vozilo prodajalo, niti se ne javljajo na telefonske številke. Policisti zbirajo obvestila.

Ob 1.45 je pred lokalom na Škofijah neznani moški pristopil do 55-letne ženske z okolice Kopra, ki se je usedla v vozilo. Odprl je vrata in zgrabil njeno torbico, kar je storila tudi sama, vendar ji je torbico iztrgal in pobegnil. Ukradel ji je gotovino, kartice in mobilni telefon. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje roparske tatvine.

Poostren nadzor v prometu
Policisti so na območju PU Koper med 11. in 24. 3. 2024 v poostrenem nadzoru izvedli kar 210 ukrepov zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo in neuporabe varnostnega pasu.

Varnostni pas je vez z življenjem, česar se še vedno zaveda premalo udeležencev v cestnem prometu. Prav skrb vzbujajoče je, da je še vedno veliko ljudi pripravljenih tvegati svoje življenje, ker vozijo nepripeti, s čimer ogrožajo svojo lastno varnost in najpogosteje tudi varnost svojih najbližjih v prometu. Več na: https://policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/varnostni-pas-resuje-zivljenja

Kadar voziš, ne uporabljaj telefona! Uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša njihovo zbranost. Zaradi tega lahko spregledajo pomembno prometno signalizacijo in se prepočasi odzovejo na nepredvidljive razmere na cesti. Takšne okoliščine pa lahko povzročijo hudo prometno nesrečo. Več na: https://policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/kadar-vozis-ne-uporabljaj-telefona

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran