radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 72 urah sprejel 415 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 143:

  • 19 s področja kriminalitete, od tega eden o lahki telesni poškodbi, eden o grožnji, devet o premoženjskih kaznivih dejanjih ter trije o nasilju v družini;
  • 45 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in 18 o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli tri avtomobile;
  • 25 s področja javnega reda in miru, od tega 17 o kršitvi na javnem kraju in sedem o kršitvi v zasebnem prostoru, policisti so pridržali eno osebo;
  • sedem o dogodkih.

policija splosniVlom v vozilo:
Radovljiški policisti so v petek okoli 14. ure sprejeli prijavo vloma v osebni avtomobil, ki je bil parkiran ob izhodišču planinske poti. Neznani storilec je nasilno odprl vrata in preiskal notranjost vozila, pri čemer si ni ničesar prilastil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Goljufija:
Škofjeloški policisti so v petek posredovali na zaprosilo občana, ki je bil oškodovan pri spletni goljufiji. Po podatkih s katerimi razpolagamo so ga storilci z vabilom v navidezno kriptovalutno vlaganje preslepili, da je na transakcijski račun v tujini, opravil več denarnih nakazil v skupni vrednosti okoli tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Hujši prometni prekršek:
Škofjeloški policisti so čez vikend voznikom zasegli dva avtomobila zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V soboto ponoči so v Poljanah nad Škofjo Loko ustavili 33-letnega voznika, ki ni imel vozniškega dovoljenja in bo z obdolžilnim predlogom predlagan v postopek pri pristojnem okrajnem sodišču.

V nedeljo pozno popoldan so opravili postopek tudi z 79-letnim voznikom avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Bil je pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je zanj pokazal vrednost 0,91 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Avtomobil so mu zasegli in ga bodo z obdolžilnim predlogom predlagali v postopek pri pristojnem okrajnem sodišču. Do policistov se je tudi nedostojno vedel, zato zanj za vse ostale prekrške policisti vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča:
V Kranju sta v soboto popoldan v prometni nesreči trčila dva voznika mopedov. Po podatkih s katerimi razpolagamo je voznik neregistriranega mopeda zaradi nepravilne strani vožnje z mopedom čelno trčil v moped drugega voznika, ki je bil lahko telesno poškodovan. Voznik neregistriranega mopeda prav tako ni imel vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije, zaradi česar so mu policisti moped zasegli. Zanj vodijo prekrškovni postopek. Zaradi vožnje brez ustrezne kategorije bo z obdolžilnim predlogom predlagan v postopek pri pristojnemu okrajnemu sodišču.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran