radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniPred trgovskim centrom na Goriškem ukradli e-skiro
Danes, 25. marca dopoldne, smo bili obveščeni, da je neznanec izpred trgovskega centra v Novi Gorici (ulica Cesta 25. junija) ukradel električni skiro znamke Explorer, črne barve, vreden okoli 350 evrov. Okoliščine tatvine policisti PP Nova Gorica še preiskujejo.

Poškodba vozila na parkirnem prostoru
Včeraj, 24. marca dopoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodbo parkiranega avtomobila na parkirnem prostoru pred stanovanjskim blokom v Solkanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik drugega vozila trčil v osebni avtomobil znamke Kia, na vozilu je nastala materialna škoda (poškodba zadnjih levi vrat in blatnika). Povzročitelj prometne nesreče ni bil izsleden.

Obravnavani vlomi v stanovanjske hiše
Danes, 25. marca zjutraj, so policisti PP Idrija obravnavali nedavni vlom v stanovanjsko hišo na območju naselja Gore (občina Idrija). Po prvih zbranih je neznani storilec iz stanovanjskega objekta ukradel zlatnino v vrednosti okoli 2.000 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Včeraj, 24. marca popoldne, je neznani storilec vlomil tudi v stanovanjsko hišo v Solkanu (Prvomajska ulica). Storilec se je v notranjosti objekta znesel nad inventarjem, nastalo škodo oškodovanci še ocenjujejo. Policisti PP Nova Gorica primer kaznivega dejanja preiskujejo.

Včeraj, 24. marca okoli poldneva, so policisti PP Ajdovščina obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v naselju Planina (občina Ajdovščina). Neznani storilec je pred nekaj dnevi vlomil in v notranjosti objekta našel ter si prilastil več kosov zlatnine v vrednosti okoli 2.100 evrov. Policisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin vloma.

Storilci pogosto vlamljajo skozi vrata oz. okna stanovanjskih objektov in iz notranjosti kradejo predvsem gotovino, nakit in druge vrednejše predmete. Najpogostejši načini vlomov v stanovanjske hiše, stanovanja, gospodarske objekte... so vlom na vzvod ali s silo telesa, lomljenje vložkov cilindričnih ključavnic, razbitje steklenih površin, pogosto pa k temu pripomore tudi premajhna previdnost lastnikov objektov (puščeno orodje ali druga priročna sredstva v okolici hiše, ključi...). S preventivnim ravnanjem in zavarovanjem svoje lastnine lahko že sami precej zmanjšate priložnosti za izvršitev zgoraj opisanih premoženjskih kaznivih dejanj (vlomi v stanovanja, hiše, motorna vozila, drzne tatvine, ropi...) in se izognete neljubim dogodkom.

"Prilika dela tatu" in vlomilec bo raje izbral tisto stanovanje ali hišo, kjer bo za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše. Stavba, v kateri ni nikogar, ker so stanovalci na primer na dopustu ali ki je očitno brez varovanja, bo bolj verjetno tarča vloma kot obratno. Posebno "vabljiva" za vlomilce so odprta vrata ali okna, razpoložljivo orodje za dostop (na primer zaboji, lestev, ki omogoča dostop do drugače nedosegljivih oken ipd.), vrtnarsko orodje, s katerim lahko vlomilec nasilno vlomi, zapuščene žive meje ali visoke ograje ... Vse občane zato pozivamo, da več pozornosti namenijo samozaščitnemu ravnanju, saj je z nekaterimi enostavnimi ukrepi možno storiti veliko. Če vam kljub temu vlomijo v stanovanjski objekt, občanke in občane pozivamo, da takoj pokličejo policiste najbližje policijske postaje oz. Policijo na znano interventno številko policije 113. Ne spreminjajte kraja kaznivega dejanja in ne uničujte sledi, ki so pomembne za nadaljnjo preiskavo kaznivega dejanja (oz. se ne dotikajte stvari, ne sprehajajte po prostoru ...). Tudi če ugotovite, da so bili vlomilci pri sosedu, ko ga ni bilo doma, takoj obvestite Policijo!

Prav tako občane in občanke pozivamo, da več pozornosti namenijo tudi morebitnemu zaznavanju sumljivih oseb in vozil v stanovanjskih soseskah večjih mest in po vaseh. Vse tovrstne informacije lahko krajani sporočijo policistom najbližje policijske postaje oz. na interventno številko Policije 113.

Več preventivnih nasvetov na spletu Policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije oz. na socialnem omrežju Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=p5JofbAMJRY

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog
Policisti so včeraj, 24. marca v zgodnjih večernih urah, na območju Nove Gorice 21-letniku v postopku zasegli manjšo količino posušene zelene rastline zaradi suma, da gre za prepovedano drogo. Policisti so zaseženo zeleno rastlino poslali v nadaljnjo analizo in če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo zoper mlajšega moškega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Prav tako so policisti v soboto, 23. marca okoli poldneva, v Rožni Dolini pri Novi Gorici 18-letnemu državljanu Romunije v postopku zasegli delce posušene zelene rastline zaradi suma, da gre za prepovedano drogo. Policisti so tudi njemu zaseženo posušeno zeleno rastlino poslali v nadaljnjo analizo. Če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo zoper mlajšega moškega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V okolici Šempetra pri Gorici se je poškodoval mlajši kolesar
Včeraj, 24. marca ob 16.10, smo bili obveščeni, da se je pri spustu s hriba Mark proti Liskurju v okolici Šempetra pri Gorici poškodoval mlajši kolesar (otrok). Slednji je med vožnjo s kolesom MTB po približno 300 metrih na manjšem previsu izgubil nadzor nad kolesom in padel po tleh ter se poškodoval. Kasneje so na kraju nezgode posredovali tudi reševalci NMP Nova Gorica, ki so poškodovanca oskrbeli na kraju dogodka in ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko
bolnišnico.

Obravnavana kršitev cestnoprometnih predpisov na Tolminskem
V soboto, 23. marca v popoldanskem času, so policisti v Tolminu ustavili voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja. Tolminski policisti so mu vozilo zasegli, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Sum vožnje pod vplivom alkohola
Včeraj, 24. marca nekaj po 2. uri v nočnem času, so policisti v Novi Gorici ustavili voznico osebnega avtomobila in ji v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bila voznica pod vplivom alkohola (več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Voznica se z rezultatom odrejenega preizkusa ni strinjala in je bila v nadaljevanju odpeljana na strokovni pregled v zdravstveni dom. Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka jo še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ugriz psa
Policisti PP Tolmin so včeraj, 24. marca v popoldanskem času, obravnavali ugriz psa v naselju Poljubinj na Tolminskem. Ugotovljeno je bilo, da je pes v levo golen ugriznil moškega. O ugrizu psa je Policija obvestila pristojno veterinarsko inšpekcijsko službo. Zoper lastnika psa bo podan ustrezen ukrep skladno z Zakonom o zaščiti živali.

Prav tako smo bili včeraj, 24 marca obveščeni, da je pes (pasme rotvajler) napadel drugega psa (mešanec) na območju naselja Erzelj (občina Vipava) in ga poškodoval. Poškodovanega psa so kasneje odpeljali na veterinarsko kliniko v Vipavo. Zoper lastnika prvega omenjenega psa bo uveden prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran