radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 115 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 52:

  • šest s področja kriminalitete, od tega trije o tatvinah, eden o poškodovanju tuje stvari;
  • 20 s področja prometne varnosti, od tega trije o prometnih nesrečah z lahkimi telesnimi poškodbami in devet o prometni nesreči z materialno škodo;
  • 10 s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvah na javnem kraju in dva o kršitvah v zasebnem prostoru;
  • šest o dogodkih.

policija splosniDrzna tatvina:
Kranjski policisti so včeraj okrog 19. ure obravnavali drzno tatvino. Po podatkih s katerimi razpolagamo se je na parkirišču ene od trgovin, s kolesom mimo oškodovanke pripeljal neznani storilec in ji iz njenega nakupovalnega vozička vzel nahrbtnik z vsebino. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil dogodka in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Kranjski policisti so včeraj okoli 7. ure obravnavali tatvino delovnih pripomočkov z delovnega stroja na enem izmed gradbišč. Neznani storilec je s tem dejanjem lastnika oškodoval za več deset tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so včeraj zvečer obravnavali 43-letnega voznika električnega skiroja, ki je zaradi vožnje preblizu desnega robu vozišča padel in se lahko telesno poškodoval. Bil je tudi pod vplivom alkohola (0,99 mg/l). Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so včeraj zvečer obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 19-letni voznik izsilil prednost voznici in z avtomobilom trčil v njen avtomobil, ki je posledično trčilo še v drog javne razsvetljave. Voznik je bil lahko telesno poškodovan in z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Škofjeloški policisti so včeraj zvečer na območju Kranja obravnavali prometno nesrečo z udeležbo treh vozil. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 39-letni voznik v desnem ovinku zapeljal na nasprotno vozišče in z avtomobilom trčil v avtomobil drugega voznika. Po trčenju je slednji avtomobil odbilo v še en avtomobil, v katerem sta bili voznica in potnica lahko telesno poškodovani. Z reševalnim vozilom sta bili odpeljani v zdravstveno ustanovo. 39-letni voznik je vozil pod vplivom alkohola (0,31 mg/l). Na kraju so bili tudi gasilci. Policist zanj vodijo prekrškovni postopek.

Preventiva: Želimo si, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Vozite odgovorno, strpno in varno, le tako boste pripomogli z zmanjšanju števila prometnih nesreč, katerih posledice so lahko zelo hude. Z vsako prometno nesrečo pride tudi do daljših zastojev. Za volan vedno sedite trezni in z opravljenim vozniškim dovoljenjem tiste kategorije, v katero spada vozilo, ki ga vozite. Motorna vozila morajo biti v prometu registrirana!

Vsak posameznik naj v prometu sprejema odgovorne odločitve. Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj. Prometnih nesreč bi bilo s tem veliko manj.

Nesreča na smučišču:
Kranjski policisti so včeraj dopoldne obravnavali padec smučarja na smučišču. Na kraju so mu pomoč nudili reševalci na smučišču. S helikopterjem Slovenske policije je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran