radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 80 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 260 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu in v Sevnici so zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

Brez veljavnega vozniškega dovoljenja in z 2,6 promili alkohola
Policisti PP Novo mesto so nekaj po 12. uri na Smrečnikovi ulici zaradi nezanesljive vožnje kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Seat. 50-letni voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,27 miligramov alkohola (2,6 g/kg). Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče lažje poškodovan
26. 3. okoli 6.30 se je zgodila prometna nesreča na cesti v Velikih Malencah. Policisti PP Brežice so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 41-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v tovorno vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 44-letni voznik. Lažje poškodovanega povzročitelja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Poškodovan kolesar
Policisti PP Sevnica so bili nekaj pred 13. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznika osebnega avtomobila in kolesarja na cesti med Logom in Radno. Opravili so ogled in po prvih ugotovitvah je za nesrečo odgovoren 46-letni kolesar, ki je brez nakazovanja spremembe smeri zapeljal levo v trenutku, ko ga je pravilno prehitevala voznica osebnega avtomobila. Kolesarja, ki je po trčenju padel in se lažje poškodoval, so oskrbeli v bolnišnici. Policisti mu bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

V Črnomlju pridržali kršitelja
Policiste PP Črnomelj so nekaj po 12. uri med opravljanem nalog v Črnomlju v bližini nakupovalnega centra opazili moškega ki se je nedostojno vedel, vpil je na mimoidoče in jih zmerjal. 40-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, ni upošteval opozoril in ukazov policistov in je nadaljeval s kršitvami, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo
Nekaj pred 8. uro so policisti pri Bizeljski vasi na območju Brežic kontrolirali voznika kombija Mercedes vito bosanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 46-letni državljan Bosne in Hercegovine prevaža 18 državljanov Turčije in tri državljane Sirije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

ilegalci zaseg vozila brezice 1

ilegalci zaseg vozila brezice 2

(Foto: PU Novo mesto)

V noči na 27. 3. so v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes estonskih registrskih oznak. 52-letni državljan Rusije je prevažal štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

ilegalci zaseg vozila metlika 1

(Foto: PU Novo mesto)

Državljanu Bosne in Hercegovine in državljanu Rusije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobila. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopi v Slovenijo, še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Dobova, Rigonce, Slovenska vas, Kapele, Župelevec, Bukošek) izsledili in prijeli 45 državljanov Sirije, 15 državljanov Maroka, deset državljanov Afganistana, osem državljanov Bangladeša, sedem državljanov Somalije, štiri državljane Turčije, dva državljana Rusije, državljana Indije, državljana Palestine in državljana Alžirije. Na območju PP Črnomelj (Preloka) so prijeli dva državljana Tunizije in državljana Egipta in na območju PP Metlika (Metlika) državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran