radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 127 klicev.

Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 6 tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 2 primerih.

V Kopru je nekdo vlomil v počitniško hišo, iz katere je ukradel neregistriran moped Tomos avtomatik, modre barve. Ob 19.20 je bil v Kopru najden zapuščen moped. Vrnili so ga lastniku in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Dopoldan so v Pivki ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kokain. Sledi obdolžilni predlog.

Na obvoznici pri Izoli so 19-letnemu vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost vožnje 155 km/h. Ker je voznik začetnik, so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 13.10 so v Kopru kontrolirali voznika tovornega vozila, 57-letnega državljana Poljske. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,13 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Sledilo je obveščanje sodišča in privedba v postopek. Sodnica mu je izrekla kazen 1200 evrov, 18 točk in prepoved vožnje na območju Slovenije.

Ob 18. uri smo dobili obvestilo, da je za blokom na Pahorjevi v Kopru invalidski voziček z modrim ogrodjem in napisom Action 2000. Policisti z zbiranjem obvestil niso mogli ugotoviti lastništva, zato se hrani na Policijski postaji Koper, kjer ga lahko prevzame lastnik.

Ob 20.20 smo dobili informacijo, da je na cesti od Kopra proti Vanganelu prevrnjeno vozilo na streho. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 46-letni voznik peljal preblizu desnemu robu vozišča, zapeljal na brežino in se z vozilom prevrnil na streho. V vozilu je bil sam in ni poškodovan. Izdali so mu plačilni nalog.

V Postojni so ob 1. uri ustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,66 mg/l. Z rezultatom se ni strinjal, izstopil je iz vozila in pričel bežati. Ko so ga dohiteli, se je pričel upirati, zato so policisti uporabili prisilna sredstva. Odredili so mu pridržanje, ki je bilo prekinjeno zaradi zdravstvenih razlogov. Odrejen je bil strokovni pregled, kršitelj pa odpeljan v SB Izola. Sledi obdolžilni predlog.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran