radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

V mesecu februarju in marcu letos so policisti Policijske postaje Velenje obravnavali več kaznivih dejanjih, ki jih je izvrševala združba treh mlajših moških. Ti so z goljufijami in izsiljevanji, s silo in grožnjami, ki so jih podkrepili z orožjem, od mlajših oseb zahtevali, da so na svoja imena dvigovali kredite, sklepali leasinge, pogodbe in naročnine pri operaterjih mobilne telefonije, z nakupi telefonov višjega cenovnega razreda.

Pridobljeni denar in predmete so morali oškodovanci pod prisilo izročati članom združbe. S kaznivimi dejanji so si storilci pridobili najmanj 72.300 € premoženjske koristi.

Z zbiranjem obvestil so velenjski policisti ugotovili, da je vodja združbe 23- letni Velenjčan, sostorilca pa njegova vrstnika doma z območja Šoštanja.

Pri osumljenih smo v preteklih dneh izvedli hišne preiskave in zasegli predmete povezane s kaznivimi dejanji. Zasegli smo jim tudi predmete, ki so jih osumljenci uporabljali pri izvrševanju kaznivih dejanj in sicer plinsko pištolo, imitacijo pištole, nož in elektrošoker.

zaseg orozja velenje 1

zaseg orozja velenje 2

zaseg orozja velenje 3

zaseg orozja velenje 4

23-letnega Velenjčana smo za čas zbiranja obvestil pridržali.

Vse tri bomo kazensko ovadili zaradi storitve kaznivih dejanj goljufije po 211. členu Kazenskega zakonika in izsiljevanja po 213. členu Kazenskega zakonika. Za kaznivo dejanje goljufije je zagrožena kazen od enega do osem let zapora. Enaka kazen je zagrožena tudi za kaznivo dejanje izsiljevanja.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran